iwonaroma Opublikowano 22 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2023 ostatni dzień lata puszcza napięcie - szalony deszcz wkracza w jesień 6
iwonaroma Opublikowano 22 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Września 2023 @violetta Violka - dzięki:)
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 22 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2023 @iwonaroma a nade mną lata jakiś tam tchórz - śmierdzący leszcz i patrzy w kieszeń Łukasz Jasiński 1
Rafael Marius Opublikowano 22 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2023 @iwonaroma Astronomicznie faktycznie pewnie ostatni. Jednak dziś słyszałem, że lato ma być do połowy października, co mnie by bardzo ucieszyło. 1
Marek.zak1 Opublikowano 22 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2023 Już wieczorem padało, ale przestało:). 1
staszeko Opublikowano 23 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2023 Zależy od punktu siedzenia — dla mnie ostatni dzień zimy, kiedy natura wszystkim daje tyle samo nocy, co dnia. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
iwonaroma Opublikowano 23 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ;) Dzięki Tak, ciepło na być długo - też się cieszę:) Dzięki U nas lało rzęsiście:) ale też przestało - i pierwszy dziś jesienny chłód... jednak znów na być ciepło:) Dzięki Oj tak ... a gdzie to Cię wywiało, jeśli można spytać? Dziękuję @Klip :) dzięki 1
staszeko Opublikowano 23 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2023 @iwonaroma Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zgadnij. Jedna z poniższych możliwości: Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
iwonaroma Opublikowano 23 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ale jesteś.... sprawdzasz mnie:) Ale jak Ci się zima kończy to Nowa Zelandia?
staszeko Opublikowano 24 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nowa Zelandia to historia — mieszkałem tam w latach 1989-1994, teraz Nowa Południowa Walia, a konkretnie Sydney. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
iwonaroma Opublikowano 24 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No tak, tam też kończy się zima... To Ty jesteś globtroter:) Śliczna fotka 1
staszeko Opublikowano 24 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jaki tam globtroter… Od ponad 20 lat siedzę w jednym miejscu. A wracając do Twojego limeryku — bardzo udany, bo w kilku słowach oddałaś sens końca: końca lata, końca wakacji (może nawet wakacyjnej miłości Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ?), końca beztroskiego życia, a taki koniec wywołuje tęsknotę i uczucie nostalgii (szalony deszcz!) jak po dobrej zabawie: teraz trzeba posprzątać i wracać do obowiązków. Na zakończenie zdjęcie końca „lata” w moim ogródku: 1
iwonaroma Opublikowano 25 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) Trafnie czytasz. Jednak z drugiej strony to puszczanie napięcia jest dobre (choć może wywoływać nostalgię...) bo jak długo można żyć w crescendo? Zbyt długie napięcie w konsekwencji też powoduje ból. Jesień płacze ale też obmywa, uspokaja. Tak to widzę. Piękne kwiaty w Twoim ogrodzie :) Pozdrówka 1
staszeko Opublikowano 25 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Te kwiaty to kliwie; czekałem 5 lat od posadzenia z nasiona aż zakwitną. Jesień to dla mnie najpiękniejsza pora roku, bo ma w sobie coś z pozostałych: wiosenną mgłę, leniwe letnie popołudnia, zimowy, krystalicznie czysty chłód. Tutaj pory są inne; rośliny kwitną okrągły rok, cytrusy owocują w sierpniu (czyli zimą), a zanim zdążą upuścić ostatnie owoce, zakwitają i zaraz potem wypuszczają młode gałązki. 1
iwonaroma Opublikowano 25 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kliwie nagrodziły Twoją cierpliwość:) Ładnie o jesieni napisałeś... 1
poezja.tanczy Opublikowano 25 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2023 @iwonaroma Czasem lepiej zacząć z przytupem Niż ze spuszczoną głową Pozdrowienia najlepsze :) 1
iwonaroma Opublikowano 26 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak :) Dzięki i również zdrówka 1
Rekomendowane odpowiedzi