Ten utwór został doceniony przez użytkowników. viola arvensis Opublikowano 13 Września 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 13 Września 2023 Królowa sowa za dnia się chowa, spuszcza swe wielkie oczęta. Unika ludzi, bo świat ją budzi, a ona ze snem w objęciach. Królowa sowa co noc gotowa, prostuje skrzydła i żyje. Próbuje zdążyć, samotnie krąży, łapie minuty niczyje. Królowa sowa poluje nocą, na słowa, myśli i zdania. Piórka wyrywa, cała szczęśliwa, wiele ma do pisania. Królowa sowa boli ją głowa, gdy za dnia ludzie jazgoczą. O nocy marzy, gwieździstej ciszy, by stać się znowu uroczą. Królowa sowa nie ma korony, bo zwykłą jest, szarą dziewczyną. Za dnia tęsknotą, jak szczere złoto, wieczorem miłosną przyczyną. Królowa sowa ubrana w słowa, wypełnia wszystko milczeniem. Im bliżej nocy , tym większej mocy, dostaje niczym spełnienie. Królowa sowa co noc jest nowa, choć duchem zawsze stara. Noc kocha sowę, niczym połowę, lecz dla dziewczyny to kara... 8
Rafael Marius Opublikowano 13 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2023 @viola arvensis Prosta forma, ale treść wysokich lotów jak to u sowy. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Są takie osoby, które z natury są dojrzałe, lecz nie mówię tu o tak zwanej parentyfikacji, ale o takich z urodzenia poważnych, z ciemną naturą introwertyka. Nie dla nich światło gwarnego dnia. Wolą ciszę i spokój. Lubią wyrażać siebie na zewnątrz przez pisanie lub inną sztukę. 3
viola arvensis Opublikowano 13 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Września 2023 @Rafael Marius o totototo Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Wędrowiec.1984 Opublikowano 13 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak jest, dokładnie tak, a ja to jeszcze na dodatek nie lubię podróżować. :-) 2
viola arvensis Opublikowano 13 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Września 2023 @Wędrowiec.1984 witaj w klubie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Rafael Marius Opublikowano 13 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja też. Chyba, że na kilka godzin na wycieczkę za miasto lub na działkę, gdzie cisza i spokój. 2
viola arvensis Opublikowano 13 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Września 2023 @Rafael Marius ja to codzienne mam taką wycieczkę za miasto jak wrócę z pracy Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Rafael Marius Opublikowano 13 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tobie to dobrze. 1
FaLcorN Opublikowano 13 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jasne :D wszystkie zwykłe szare dziewczyny tak piszą, a portal poezja.org ma wieczne przeciążenie :D 1
viola arvensis Opublikowano 13 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Września 2023 @Rafael Marius potwierdzam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @FaLCorneL skromność to podstawa 1
FaLcorN Opublikowano 13 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2023 @viola arvensis skromność od zawsze buduje autentyczność i gasi pychę a "duma naszym" wrogiem :P wiersz udany, między innymi szczerością :-) 1
duszka Opublikowano 14 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2023 @viola arvensis Noc dopełnia dzień, a szarość - jaskrawość, dlatego świat i wszystko, co na nim, ich potrzebuje :) Wzruszający wiersz. Pozdrawiam. 1
Marek.zak1 Opublikowano 14 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2023 Mam kolekcje sów (ponad 100), a każda mówi co innego. na awatarze moja bokserka też Sowa:). Pozdrawiam. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 2
staszeko Opublikowano 14 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2023 Znakomite! Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przeczytałem dwa razy i mam ochotę na więcej.
viola arvensis Opublikowano 14 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Września 2023 @Marek.zak1 Wow! Nieźle :) @staszeko jakie to miłe :) @duszka pięknie duszko powiedziałaś :) Serdeczności ! 1
Wiechu J. K. Opublikowano 15 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @viola arvensisczy na pewno... Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
viola arvensis Opublikowano 15 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Września 2023 @Wiesław J.K. hmm....taka namiętność, jak kara Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Wiechu J. K. Opublikowano 15 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @viola arvensiszgadza się, zwłaszcza, gdy bez wzajemności 1
Rekomendowane odpowiedzi