Ten utwór został doceniony przez użytkowników. iwonaroma Opublikowano 7 Września 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 7 Września 2023 chodziła po osiedlu i miała nierówno pod sufitem (kłębiaste obłoczki, postrzępione chmurki) zawsze ubrana we wszystkie odcienie niebieskiego czyściutka w swoim jedynym koloru odjeździe codziennie taka sama milcząca ale pogodna i niebieska i nie bieska aż pewnego dnia (albo nocy - któż wie) posmutniała gdyż dojrzała że ten świat nie jest tylko niebieski a oprócz tęczy ma w sobie szarość i czerń więc nieco zbladła zjaśniała i znikła cała w błękicie 13
Nie_wiem Opublikowano 7 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2023 @iwonaroma chrońmy te niewinne dusze za wszelką cenę! pięknie by było, gdyby ten świat malował się tylko w błękicie… piękny wiersz, pozdrawiam serdecznie :) 1
Bożena De-Tre Opublikowano 8 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2023 @Nie_wiem @iwonaroma Ładnie ujęta inność.Tatuaże miała?Zamiast rajstop chociażby…od Świata się odgroziła?Siebie nie rozumiała…Taka współczesna Ruda Ryfka z Briniewskiego jakby Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Motyw inności ładnie ujęty.Skłania do refleksji..błekit zamiast szarości chmur podpowiada: spójrz w niebo…niebiosa? Zatrzymaj sie i pomóż.Dziękuje za przypomnienie… 1
violetta Opublikowano 8 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2023 Sam niebieski by się znudził:) nie wariatka lubi kolorki:) 1
duszka Opublikowano 8 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2023 @iwonaroma To ciekawe, że ten moment "normalności" - gdy ujrzała świat takim, jaki jest, zaszkodził jej, odebrał radość i spowodował jej odejście ze "sceny życia"... To daje do myślenia. Wrażliwa obserwacja :) Pozdrawiam :) 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 8 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2023 Witam - z przyjemnością przeczytałem - Pozdr. 1
Monia Opublikowano 8 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2023 Bo świat nie składa się tylko z jasnych kolorów,czasem można się nim niemile rozczarować pozdro Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . 1
Rafael Marius Opublikowano 8 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2023 @iwonaroma W Warszawie najsłynniejszy był czarny Roman. Teraz wikipedie o nim piszą. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ma też swój mural i legendy. 1
iwonaroma Opublikowano 8 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) Bardzo dziękuję również serdecznie pozdrawiam:) :) Tatuażu chyba nie miała, bo to dość dawne czasy, gdy tatuaże nie były modne a pani była już dość starsza. Ale pewności nie mam, bo była ubrana od stóp do głów:) nawet na głowie chusta, oczywiście niebieska :) To ja dziękuję za głos, komentarz :) Jasne, niech lubi :) Dziękuję :) No tak, ten świat nie jest najlepszym ze światów i taka konstatacja również wariatkom się przydarza... Dziękuję i również pozdrowienia:) Dzięki Waldku, również pozdrawiam:) ...to prawda... Dzięki i również zdrówka 2
iwonaroma Opublikowano 8 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przeczytałam, ciekawa historia! :) Z drugiej strony mam dystans do osób w pewien sposób charyzmatycznych a jednak wieszczących przykre wydarzenia... Może lepiej, gdyby milczeli? .... Tak czy siak odmieńcy czegoś nas uczą :) Dzięki @Wiesław J.K. @Czarek Płatak @Klip Dziękuję:) 1
Rafael Marius Opublikowano 8 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja go znałem chyba ze 20 lat, a może i dłużej. Rozmowny to on raczej nie był. A jeśli już coś z siebie wyrzucał to sałatę słowną, jak to czasem się zdarza u osób z nieleczoną schizofrenią. Bezdomny. Musiał mieć końskie zdrowie, że tyle lat na ulicy przeżył. Kręcił się codziennie po mojej okolicy. Bardzo dużo chodził i szybko. 1
poezja.tanczy Opublikowano 8 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2023 @iwonaroma Każdy w końcu zderza się z rzeczywistością Czasami boleśnie obrywamy kolorami A czasami przemykamy ukradkiem, nie sprawdzając który to Pozdrowienia najlepsze :) 1
Krzysztof2022 Opublikowano 9 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2023 @iwonaroma mi się spodobał przejmujący Pozdr. Krzysztof 1
iwonaroma Opublikowano 9 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Września 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To prawda. Dzięki i również pozdrowki:) Dziękuję bardzo! Również pozdrowienia 1
iwonaroma Opublikowano 10 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Września 2023 @A-typowa-b :) dziękuję
iwonaroma Opublikowano 11 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Września 2023 @Tectosmith :) dzięki
Gość Franek K Opublikowano 11 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2023 U mnie po osiedlu chodziła taka Ulka z nieosłoniętymi piersiami. Mówili na nią Głupia Ulka. Nie wiem co się z nią stało. Nagle znikła. Zupełnie jak bohaterka wiersza.
iwonaroma Opublikowano 11 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Września 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Każda społeczność ma swoich odmieńców:) A Ulka pewnie znikła gdzieś w niebiesiech:) Tam jej nagi biust już nie wywołuje zgorszenia, zdziwienia ani ekscytacji... Dzięki:) @huzarc dziękuję:)
Rekomendowane odpowiedzi