Ten utwór został doceniony przez użytkowników. duszka Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2023 bo milczenie w nas i między nami trwa i ramiona już powoli otwieramy nie na siebie lecz na prawdę 11
Rafael Marius Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2023 @duszka "poznajcie prawdę, a prawda was wyzwoli" J 8,32 Często nadużywany fragment ewangelii, jednak tutaj pasuje znakomicie. Wyzwoli od wzajemnej urazy. 1
duszka Opublikowano 1 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Września 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Rzeczywiście bardzo pasuje :) Pisząc ten wiersz poczułam, że nie o kompromis w pojednaniu chodzi, w sensie "trochę dla mnie i trochę dla ciebie", ale o rozpoznanie prawdy, która jednoczy obie strony, a którą się gdzieś zagubiło. Może to jest ten właściwie rozumiany kompromis. Dziękuję Ci i pozdrawiam :) @iwonaroma@Waldemar_Talar_Talar@Tectosmith Serdecznie Wam dziękuję :)
duszka Opublikowano 1 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Września 2023 @Pan Ropuch Dziękuję! :) 1
duszka Opublikowano 1 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Września 2023 @Kamil Olszówka @samm Dziękuję Wam i pozdrawiam :)
Leszczym Opublikowano 2 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2023 @duszka Nie mogę się pogodzić z Twoją myślą Duszko. Dla mnie jednak powinien być najpierw człowiek, a dopiero potem idee, często zresztą niesprawdzone i nie do udowodnienia.... 1
duszka Opublikowano 2 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Września 2023 @Leszczym Nie musimy polemizować :) Ja pisze o tym, czego doświadczyłam na sobie i w swoim życiu, a więc nie jest to myśl, czy jakas idea. Przeżywam coś, a potem próbuję w wierszu wyrazić. Byc może rozumiesz to inaczej. Dziękuje Ci za szczerość i jednak - serduszko :) 1
duszka Opublikowano 3 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, to przekonanie jest niezbędną motywacją, żeby poddać się temu niełatwemu procesowi. Ważna mysl :) Dziękuję Ci!
andrew Opublikowano 3 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2023 @duszka Pojednanie w prawdzie, to trudne. ... czy prawda istnieje gdzie ja ją odnajdę wszedzie mi ją oferują którą wybrać ... Pozdrawiam serdecznie, Miłego dnia 1
duszka Opublikowano 3 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2023 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak trudne, ale warto się temu poddac, próbować... I rozpoznaję, że nie można jej wybierać spośrod oferowanych, lecz (w milczeniu) otworzyć się na nią, a więc nie wyprzedzać jej myślami wierząc, że sama dotknie, obudzi. Trudno mi to opisać, ale myśle, że każdy może tego doświadczyć. Dziękuję Ci, pozdrawiam i miłego wieczoru :) @Sylwester_Lasota Miło mi i dziękuję :) Edytowane 3 Września 2023 przez duszka (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi