Ten utwór został doceniony przez użytkowników. duszka Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2023 jak dziecko krok zrobiony chowam w sercu a nowy - witam rosnę nie przemijam aż myśl mnie zatrzyma 11
Stary_Kredens Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Ciekawe jaka myśl? Jak dla mnie zbyt enigmatyczne Twoje pisanie, no ale zawsze warto zajrzeć Pozdrawiam kredens 1
poezja.tanczy Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2023 A mnie się podoba Jak zawsze osłoda Najlepszości :) 1
duszka Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2023 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Ci za zyczliwą szczerość :) Masz rację - konkrety to nie moja silna strona. Może dlatego, że wiersz zaczyna sie u mnie wyłapaniem jakiegos odczucia, jakiegoś podmuchu prawdy... I chyba też dlatego nie znajduję na to wielu słów. Pozdrawiam :) Cieszę się, że odbierasz tą "osłodę" :) Dziękuję i Również ślę do Ciebie najlepszości :) Edytowane 3 Sierpnia 2023 przez duszka (wyświetl historię edycji) 1
Tectosmith Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zastanawiający wiersz. Ciekawe stwierdzenie powyżej. Ładnie napisane. Pozdrawiam serdecznie. 1
duszka Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miałam na myśli intensywne przeżywanie - "zbieranie" w sercu przeżytego czasu, przez co serce i ja "rosnę", wszystko we mnie zostaje, a więc nie przemija... Jak u dziecka. Ale prawdopodobnie to wyczułeś :) Cieszy mnie Twój komentarz. Dziękuję! Według mnie - każda myśl zatrzymuje ten świadomy odbiór i odkładanie w sercu przeżywanej chwili, powoduje , że częściowo przenosimy sie w świat myśli. U małych dzieci raczej tak nie jest, stąd sę takie "żywe". Dziękuję za to pytanie :) 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Witam - mi też się podoba - Pozdr.serdecznie. 1
duszka Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Ci i również pozdrawiam :)
Rafael Marius Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2023 @duszka Wniosek z tego, iż należy więcej czuć, a mniej myśleć wtedy będziemy tak wiecznie młodzi jak dozgonne dziecko. 1
duszka Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja bym to raczej sformułowała: Berdziej "być", a mniej myśleć... Albo myśleć "ciszej", spokojniej, zostawiając przestrzeń odbieranym wrażeniom. Dziękuję Ci :) @Kwiatuszek Dziękuję! :) 1
iwonaroma Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Świetne. Myśli niestety zatrzymują a czasem nawet zasłaniają bezpośredni ogląd rzeczywistości. Dzieci na szczęście nie mają takich dylematów:) 1
duszka Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2023 @iwonaroma Wierzę w to, że nie przestajemy do końca nimi (dziećmi) być, tylko czasem chowamy je zbyt głęboko w sobie. Dziekuję Ci i pozdrawiam! :) 1
Leszczym Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2023 @duszka Ano właśnie myśli zatrzymują i powstrzymują, co oznacza że się powinno ich zakazać. Takie jest moje zdanie :) 1
duszka Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ...albo je "wychować" :) Dziękuję Ci i pozdrawiam. @Czarek Płatak Dziękuję! :) 1
Leszczym Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2023 @duszka Niektórych myśli niektórych już nie da się wychować, bo jest za późno :) 1
A-typowa-b Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2023 @duszka zawsze Ciebie lubiłam. Pozdrawiam. 1
duszka Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2023 @A-typowa-b Jakie to miłe :) Dziękuję Ci! @huzarc Dziękuję i pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi