tomass77 Opublikowano 6 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2023 (edytowane) Nie jestem z drzewa jak myślą Nie jestem bez serca Choć narysował mnie sen Samotnego starca Chciałbym bawić się, szaleć Gonić w piętkę, być ciągnięty Za uszy Przeszkadza mi w tym szczerość I nos rozmiarów Mej duszy Chciałbym móc kłamać niewinnie Mimikę nastrajać do innych Lalka rzucona w kąt ciemny Zabawka z baśni dziecinnych Edytowane 6 Czerwca 2023 przez tomass77 (wyświetl historię edycji) 1
corival Opublikowano 7 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2023 @tomass77 Szczerość jest ceniona, choć różnie bywa z jej przyjmowaniem. Problemem może być sposób przekazu prawdy. Z drugiej strony niekiedy warto sypnąć półprawdę, albo pominąć coś milczeniem najzwyczajniej w świecie. Natomiast wiersz mi się spodobał. Pozdrawiam :) 1
tomass77 Opublikowano 7 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2023 @corival Dziękuję Corival, właśnie jak to jest z tą szczerością, czy zawsze jest wskazana.. Pozdrawiam T. 1
corival Opublikowano 12 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2023 @tomass77 Powyżej w zasadzie odpowiedziałam na to pytanie. Dobitniej... trzeba ocenić, czy w danej sytuacji należy, albo warto "walić" prawdę prosto w oczy, a dalej jak powyżej. Pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi