Ten utwór został doceniony przez użytkowników. duszka Opublikowano 5 Czerwca 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2023 jeszcze są takie miejsca, gdzie mogę ją poczuć odpinam skrzydła i chodzę boso nie ranię jej obcasami a ona przyciąga 10
poezja.tanczy Opublikowano 5 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Doznaniami :) + 1
corival Opublikowano 6 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2023 @duszka Słusznie czynisz. Pozdrawiam :) 1
duszka Opublikowano 6 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2023 @Rafael Marius @poezja.tanczy @corival Dziękuję Wam za poparcie i pozdrawiam serdecznie :) @Dragaz Dziękuję :) 3
lirycznytraktorzysta Opublikowano 6 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2023 Próbowałem boso po śniegu, ale z 3 sekundy wytrzymałem. A co do wiersza: bardzo delikatny, ale mi - rolnikowi pozującemu na traktorzystę - uwiera ten wers z odpinaniem skrzydeł. Zdaję sobie sprawę, że jest on 'poetycki' i daje być może uzasadnienie wierszowi, ale chętnie bym przeczytał (jeśli napiszesz) coś z tym samym klimatem i sensem, ale pozbawione bezpośredniej fantazyjności. Tak, żeby to tchnienie było jeszcze dalej, jeszcze mniej wyczuwalne. 1
duszka Opublikowano 6 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2023 @lirycznytraktorzysta Zastanowiła mnie Twoja życzliwa uwaga... I na pewno nie zapomnę o niej pisząc kolejny wiersz. Dziękuję :) @Tectosmith Dziękuję :) 1
Monia Opublikowano 6 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2023 Przyrodę wokół trzeba szanować takie odczucie mi się nasuwa z twoim utworem pozdrawiam. 1
duszka Opublikowano 6 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2023 @Monia Tak, szanować z rozsądku i miłości. Cieszy mnie Twoje odczucie :) Dziekuję! 1
Antoine W Opublikowano 6 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2023 @duszka Ujęło mnie to odpinanie skrzydeł, róbmy to choćby po to by powstawały takie wiersze (bardzo ładny i na czasie - oj, potrzebuje nasza matka, byśmy jej nie ranili obcasami) 1
duszka Opublikowano 7 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2023 @Antoine W Dziękuję Ci serdecznie za te miłe motywujące słowa! 1
Nata_Kruk Opublikowano 7 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2023 jeszcze są takie miejsca gdzie mogę ją poczuć odpinam skrzydła i chodzę boso nie ranię jej obcasami a ona przyciąga Duszko, fajnie o ziemi... dobry przekaz... troszkę mi te obcasy nie pasuję do treści, ale ok. Wybacz, czytając... przewersyfikowałam co nieco... Ty nie musisz oczywiście. Pozdrawiam. 2
Asia Rukmini Opublikowano 7 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2023 @Nata_Kruk Może wystarczyłoby samo: nie ranię jej? Wiersz przyciąga uwagę ;) pozdrawiam 1
duszka Opublikowano 7 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2023 @Nata_Kruk Dziekuję Ci za pochwałę i uwagi, - cenię je :) Pozdrawiam. @Asia Rukmini "obcasy" mają dla mnie symboliczne znaczenie (-a) i dlatego raczej trudno będzie mi z nich zrezygnować... Cieszę się,ze wiesz przciągnął uwagę :) Pozdrawiam @Radosław Miło mi i dziękuję :) 1
Antoine W Opublikowano 7 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2023 @Nata_Kruk Akurat tu (dla mnie :)) te "obcasy" dobrze robią za symbol cywilizacji "technicznej" co rani Gaję... Zmiana wersów - ok :) podoba mi się :) 2
Nata_Kruk Opublikowano 7 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... wpadłam na forum, jak po ogień.... nawet poza domem myślałam, że te obcasy są dobre... o czym pisze.. Antoine... fajnie, że popierasz mnie w układzie wersów. Moim skromnym zdaniem, lepiej całość wygląda, bo znika ten wystający 'ogonek'. Asia... czy wystarczyłoby, czy nie, wola Autorki... :) Duszko... że cenisz, miło mi... czasem mam rację, innym razem nie. 3
duszka Opublikowano 7 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2023 @Nata_Kruk Postaram się w przyszłości skracać te "wystające ogonki", ale ten wiersz zostawię już w spokoju. Jeszcze raz dziękuję Nato :) 1
Rekomendowane odpowiedzi