Elephant Opublikowano 29 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2023 Światłowody mnie grzeją rzutem ciepła w długości przemierzam z nimi świat nadziei w kostkach serfujących kości Klikam i zasysam pokarm nie nurkuję a jestem na dnie zjadam wszystkie brudy chciałem w stadninie a wyszło stadnie. Śmieci wpadają stale są na imprezie w gościach nie było plastikowych sztućców i talerzy inny był rozstaw Kupuję w promocji pokrowce za złotówkę mam wszystkie miejsca nakrywam puste krzesła bez urazy i złości wręcz by nie wyręczać z ostatniej wieczerzy wypasając owce w dożynki witam pasterzy ubranych w zero jedynki. 5
Nata_Kruk Opublikowano 29 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2023 (edytowane) Elephant... powyższą treść widzą tylko jako piosenkę... podoba mi się przekaz... piszesz o zwariowanych, współczesnych czasach, cóż... cała prawda, którą wielu widzi (może poza elYtami... ;)) i.. pisze, i ok. Pozdrawiam. Edytowane 29 Maja 2023 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 1
Elephant Opublikowano 29 Maja 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Masz rację, słabo to z poezją gra. Dziękuję, że doceniłaś przekaz i za to, że rozumiemy się w czasach elYt:-) Pozdrawiam serdecznie. 1
Leszczym Opublikowano 30 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2023 @Elephant Stary to jest mega wiersz. Niektóre frazy są wręcz kapitalne!! Jakby to ująć udało się. I tylko ciut pocieszyć Cię mogę, że mam dosłownie tak samo tyle tylko, że jeszcze nie potrafiłem tego tak ująć w słowa!! 1
Elephant Opublikowano 31 Maja 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @LeszczymDziękuję Ci za miłe słowa. Wiem, że dla niektórych to brzmi bardziej jak hiphopowy tekst ale wcale tak do końca nie jest. Zresztą nawet gdyby tak było, to nie widzę nic w tym złego.:-) Każdy pisze jak umie - najlepiej w danym momencie. Ja akurat tak.:-) Pozdrawiam serdecznie. 1
Leszczym Opublikowano 31 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2023 @Elephant lubię hiphop, nie wzbraniam się przed tą kategorią tekstu, ale na mój ogląd napisałeś wiersz. Też widzę kategorie różnicy, przy czym są różne poezje i różne hiphopy ;)) 1
Elephant Opublikowano 31 Maja 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2023 @Leszczym Dziękuję:-))) Żeby wierszem dobrym zawsze wiało nawet jak z ulicy pochodzi;-) a innych smętnieć z salonu było mało niech na dworze zbierają nagrody wśród klakierów na gali. Pozdrawiam serdecznie. 1
Leszczym Opublikowano 1 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2023 @Elephant fajny wierszokomentarz - zgoda. I również pozdrawiam ;) 1
Rekomendowane odpowiedzi