Nefretete Opublikowano 11 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2023 (edytowane) W grobie jest pusto Rozsypałem cię morzu! Szarfą w wędrówkę Kołysaniem fal przewoźnikowi rzucam monetę dla sal Zabrana z lądu rozpuszczasz się godziną ekologicznie! ( jak ) Pierwsza w listopad Z głębin muszlę wypuszczasz membraną echa słucham uchem co masz do powiedzenia powietrzem wdycham Twoja obecność niczym fale dźwiękowe narząd odtwarza: nie wiesz po co żyć? Znajdź swoje Westerplatte! Broń jej — za wszelką cenę Poznaj czym kosmos Energią cię obdarzy gwiazd lepki chaos W twarz uderzy żar koniec kąpiąc początkiem Swój poznasz pożar Gdzieś jest w mgławicach proces z pyłów powstały Nowym istnieniem! / wiersz z czarnej teczki/ Edytowane 11 Maja 2023 przez Nefretete (wyświetl historię edycji) 5
Tectosmith Opublikowano 12 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2023 @Nefretete Bardzo ciekawy wiersz. Troszeczkę jakby inaczej niż ostatnie, ale to na plus. Przyjemnie się czytało a muzyczka fajna. Jak dla mnie jest dopełnieniem utworu. Pozdrawiam :-) 1
corival Opublikowano 12 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2023 @Nefretete Refleksyjny wiersz, w zasadzie bardzo pozytywny. Dobrze się go czyta... słychać po prostu szum fal, a spokój rozlewa się w niezmierzonej przestrzeni, gdzie powstaje życiodajny pył. Pozdrawiam :) 1
Rafael Marius Opublikowano 12 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mój ojciec sobie zażyczył, żeby po śmierci go spalić i prochy wrzucić do Wisły. To chyba właśnie o tym ten wiersz. Może odrodzi się z pyłów ponownie. Nie on w to nie wierzy. 1
Nefretete Opublikowano 16 Maja 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2023 @Leszczym, @kwintesencja, @Tectosmith, @Rafael Marius, @corival. ! Dziękuję wszystkim za zajrzenie do tekstu — ten drugi w prozie zapodany, miał was zapoznać z istotą sprawy( skasowałem) Tak! Wiersz jest o tym, że z szacunkiem należy kontynuować to, co Matka czy Ojciec przekazali listem pożegnalnym dla was/ciebie. Kość padła na nas. A my, powinniśmy byli być kontynuowaniem pieczęci, jaka daje nam znak istnieniem wyspy, o jaką walczyć warto. Pozdrowienia serdeczne! 4
Rekomendowane odpowiedzi