Silverspeed Opublikowano 1 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2023 (edytowane) Bardzo proszę o opinie, wyciągnąłem takie wiersze z szuflady. Tak nieśmiało zamieszczam. tłumaczę świat na słowa to nie zawsze się udaje czasem jak w kłębku myśli się plączą i w mrokach nocy w skupisku snów znikają jest w tym jakaś magia co sprawia że światło przebija przez ciemność z nutą melancholii rozświetla duszę gdyż jakże inaczej miałbym oddać to co czuję niż w słowach splątanych odbitych przez pryzmat wtedy zauważam całą gamę kolorów jak po nitce Ariadny odnajduje jedyną drogę do kolejnego słowa wersu ścieżki do wnętrza siebie Edytowane 1 Maja 2023 przez Silverspeed (wyświetl historię edycji) 5
Rafael Marius Opublikowano 1 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2023 @Silverspeed Ciekawy opis procesu twórczego. Trochę to u mnie też podobnie wygląda.
Wędrowiec.1984 Opublikowano 1 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2023 (edytowane) @Silverspeed Jeżeli prosisz o opinię to moja jest następująca: jeżeli już decydujemy się nie używać znaków przestankowych, musimy wyraźnie dać znać czytelnikowi o tym, gdzie kończy się zdanie lub myśl, a gdzie zaczyna kolejny wątek. Tutaj przeczytałem tekst ciągiem i wielokroć wydawało mi się to bez sensu, ponieważ nie wiedzialem gdzie kończy się myśl. Dodatkowo: unikaj sierot, ponieważ kiepsko wyglądają na końcu wersów. :) Edytowane 1 Maja 2023 przez Wędrowiec.1984 (wyświetl historię edycji)
Kasia Koziorowska Opublikowano 1 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2023 Rewelacyjny wiersz, podziwiam szczerze. Winszuję i pozdrawiam.
Silverspeed Opublikowano 1 Maja 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2023 @Kasia Koziorowska Dziękuję. @violetta Dziękuję
Tectosmith Opublikowano 2 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2023 @Silverspeed Całkiem ładnie. Dołączam się jednak do słów Wędrowiec.1984, faktycznie miło by było zaznaczać wyraźnie początek i koniec myśli. Z wyjątkiem "sierot" na końcu wiersza. Mnie to nie razi, ale to tylko moje zdanie :-) Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi