Czarek Płatak Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2023 pewien grzesznik postanawia przemianę poganiany przewinami odrzuca dobra wychodzi wtapiając się w tłum na chodniku robotnicy obok wylewają smolisty zapach oblepia ulicę; niemal sunie nad ziemią biją dzwony i trochę się przeciera, mijanym przechodniom rozdaje uśmiechy i pieniądze dostrzega ich tylu po raz pierwszy, wreszcie wspina się na schody kościoła żeby leżąc w jego progu pozwalać wiernym deptać po sobie tak długo dopóki nie skruszeje 7
Tectosmith Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No tak. Kto więc w zasadzie był i jest grzesznikiem? Zdeptany czy ci, którzy depczą? Daj mi namiar na tego kogoś to mu przemówię do rozumu. 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Witam - ciekawie piszesz - Pozdr. 1
Rafael Marius Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2023 @Czarek Płatak Kiedyś dostałem 100 złotych od takiego grzesznika. Chodził po parku i rozdawał każdemu, kto mu wpadł w oczy. A gdy wziąłem powiedział dziękuję i odszedł. A pokuta jak ze średniowiecza wzięta.
Nata_Kruk Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2023 ... musiało stać się coś niezwykle ważnego w życiu tego grzesznika, skoro... Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .... wiem skądinąd, że niekiedy wystarczy impuls, ale taki, że wwierci się we wnętrze człowieka. Podoba mi się ten wiersz. Pozdrawiam.
Czarek Płatak Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2023 @Tectosmith a może już skruszał? @poranki ale czy to się zapisze plusem w księdze życia? Pozdrawiam @Waldemar_Talar_Talar dziękuję @Rafael Marius taa, wtedy to się umieli kruszyć :)) @Nata_Kruk suoer, że się podoba. Dzięki Z pozdrowieniem @Natuskaa @Łukasz Jasiński Dziękuję 2
Czarek Płatak Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2023 @miauczenie owies hej, dzięki i pozdro
Rekomendowane odpowiedzi