Dekaos Dondi Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2023 (edytowane) wygląda przez okno inaczej niż w ogrodzie gdzie chodzi często do ukrytych w ostatniej chwili owocowersów z nie do końca jeszcze dojrzałym miąższem średniówek rosną na grządce pachną truskawkowymi puentami natomiast woń przerzutni z nutką prozy przypomina delikatny zapach rymów na obrzeżach zakwitania poezji właśnie układa słowa w koszyczku na dnie wyściełanym śpiewną deklamacją podarowaną przez ptaki zanosi pełen pod jabłonkę tworzy swoje własne wersowianki a później czeka trochę tańczy i dopiero wtedy gdy pomarańczowe promienie słońca obiecują że powrócą we włosy wplata wiersze Edytowane 13 Kwietnia 2023 przez Dekaos Dondi (wyświetl historię edycji) 3
corival Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2023 @Dekaos Dondi Myśl o poezji ogrodu, czy ogólnie natury nie jest mi obca. Pozdrawiam :)
Dekaos Dondi Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Corival↔Dzięki:)↔Mnie chyba też nie, skoro jakoś tam, coś tam, napisałem w tym temacie:)↔Pozdrawiam:)
Dekaos Dondi Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Leszczym↔Dzięki:)↔To fajnie, ze fajowe:)↔Pozdrawiam:)
Rekomendowane odpowiedzi