corival Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2023 W ramach wyjaśnień, wiersz dotyczy mitologii greckiej. Nieśmiertelna bogini do hor należąca, córo ojca bogów stworzyciela ludzi. Matka twa dzierży róg obfitości, wiąże i karze surowości pełna. Panią sprawiedliwości jesteś, tak jak rodzicielka. Żyłaś wśród ludzi w złotym wieku. Trwałaś na miejscu mimo zmian na gorsze. Długo próbowałaś przetrzymać nieprawość. Nie zniosłaś żelaznej epoki. Pleniła się zdrada, podstęp za broń służył i przemoc powszechna. Kłamstwo jak prawda powszechnym się stało, przeważyło szalę. Zapadła decyzja. Opuściłaś ziemię, na rzecz niebnych szlaków. Na firmamencie masz miejsce o Gwiezdna Panno. 7
ais Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Przydałoby się, żeby bogini Sprawiedliwości zstąpiła i zrobiła porządek na błękitnej planecie. @corival Pozdrawiam serdecznie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Nata_Kruk Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2023 (edytowane) Corival... mitologiczna Kobietka... :) Z tą materią u mnie na bakier, jakoś nigdy mnie nie fascynowała... dlatego, w sumie.. podziwiam Ciebie, że próbujesz opisywać to w swoich wierszach i czerpiesz z różnych... jw. dużo analogii do dzisiejszych czasów i za to plusik. Pozdrawiam. Edytowane 14 Kwietnia 2023 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 1
corival Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2023 @ais No nie wiem, jeszcze by wymiotła z rozmachem i kogoś z nas by objęło ;) Wzajemnie pozdrawiam :) @Nata_Kruk Dziękuję Nata, że mimo wszystko zdecydowałaś się zerknąć. Miło mi, że zauważyłaś moje wysiłki, by nawiązać jakoś do współczesności. Pozdrawiam serdecznie :) @Sennek Dziękuję za wizytę i pozostawiony ślad. Pozdrawiam :) @Rafael Marius Miło mi, że zajrzałeś i pozostawiłeś znak obecności. Pozdrawiam :) 1
Nata_Kruk Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .. jakże nie zerknąć, lubię Twoją aktywność także wobec innych, tym bardziej miło mi, że mogę się gdzieś wpisać. Nawiązałaś do współczesności i to właśnie spodobało mi się... :) Dzięki za odzew.
Rekomendowane odpowiedzi