Ewelina Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2023 (edytowane) żwawo umykam między wersami w kołtunie słów i skąpej interpunkcji skwapliwie prześlizgując się przez rozpaloną myśl że mnie znasz i wtedy echo z dawnych lat donośnie rozbrzmiewa pod strzechą ze złotych wyznań pęka niewidzialna nić ... Edytowane 5 Kwietnia 2023 przez Ewelina (wyświetl historię edycji) 4
lirycznytraktorzysta Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2023 @Ewelina a co jeśli tak? jeśli mi to w smak? że przeciągasz wersów brzmienie zasłaniając twarz ramieniem? wejdziesz na ten trakt? a co jeśli tak?
Tectosmith Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2023 @Ewelina Faktycznie, interpunkcja bardzo skąpa :-) A wiersz ciekawy i bardzo tajemniczy dla mnie. Pozdrawiam serdecznie :-) 1
Ewelina Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2023 @Tectosmith taki miał być, nie do końca jasny, bo temat dotyczył też nie do końca wyjaśnionych wątków. Zazwyczaj piszę bardziej jasno :) Pozdrawiam serdecznie :) 1
Rafael Marius Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2023 @Ewelina Tajemniczo dzisiaj u Ciebie. Inaczej niż zwykle. Może dotyczy jakiejś dawnej znajomości, która w jakiś sposób powraca, a może jednak nie. Dokładnie nie wiadomo. Tak jakby kogoś się spotkało i nie byłoby się pewnym, czy to ta osoba, czy inna. Uciekając na jawie, a może tylko w myślach przed powracającym, by zerwać niejasną nić. 1
Ewelina Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2023 @Rafael Marius wiersz napisałam w reakcji na usilne próby interpretowania moich wierszy przez kogoś kto należy od dawna do mojej przeszłości, choć zdaje się, nie pogodził się z tym i doszukuje się w moich tekstach czegoś, czego tam nie ma i czego nigdy bym nie umieściła. 1
Rafael Marius Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2023 @Ewelina No tak trudno było odgadnąć. Tylko dawną znajomość trafiłem. 1
Ewelina Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2023 @Rafael Marius to i tak dużo... Biorąc pod uwagę treść wiersza. Chciałam być do granic możliwości nieodgadniona w tym tekście. Tak to czułam i tak opisałam. 1
Rafael Marius Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za uznanie mała rzecz, a cieszy. Wygląda na to, że się udało. Inni nawet nie próbowali rozszyfrować. 1
Ewelina Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2023 @Rafael Marius a Ty ambitny, doceniam przenikliwość i chęć rozszyfrowania czegoś co nie jest oczywiste. Swoją drogą, nie piszę tak na co dzień, bo po prostu chce być rozumiana przez tych co czytają :) 1
Rafael Marius Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Faktycznie lubię poszukiwać sensu w trudnych wierszach. Czasem nawet się udaje. Poza tym to rozwija intuicję, zatem nie jest to tylko sztuka dla sztuki. Ja również, choć podobnie jak i Tobie czasem mi się zdarza, coś zawiłego celowo napisać. A niekiedy mimowolnie. 1
Ewelina Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2023 @Rafael Marius takie rozszyfrowywanie to tęgi trening dla umysłu :) Trzeba mieć i ciekawość w sobie i chęć odkrywania albo lubić wyzwania :) Ewentualnie wszystko to na raz :) Czasem rzeczy oczywiste nie są oczywiste a nieoczywiste okazują się całkiem oczywiste :) wszystko zależy czy trafi się na odpowiednią ścieżkę i będzie się nią podążać wierząc właśnie swojej intuicji.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Witaj - osobiste pisanie które się podoba - Pozdr.serdecznie. 1
Ewelina Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2023 @Waldemar_Talar_Talar bardzo mnie to cieszy. Pozdrawiam wiosennie 1
Rafael Marius Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Otóż to. Ja mam wprawę w interpretacji zdobytą na kartach Biblii. Gdy czyta się Ją w językach oryginalnych to pokazuje 70 twarzy. A jedyna słuszna interpretacja, to nic innego jak umniejszanie Słowa Bożego. Patrzę przez to doświadczenie na poezję. Odziedziczone po przodkach spojrzenie na tekst. 1
Ewelina Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2023 @Rafael Marius godne uznania i szacunku. Ja tak nie umiem. 1
Ewelina Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2023 @lirycznytraktorzysta cóż mam odpowiedzieć... może powiem nie a może powiem tak
Rekomendowane odpowiedzi