Ten utwór został doceniony przez użytkowników. beta_b Opublikowano 19 Stycznia 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2023 (edytowane) Jak to możliwe: tyle przeżyłam, a przecież jeszcze nie koniec sztuki. Tyle radości i łez nanosiłam, tyle nauki. Jak to możliwe, że nadal jestem, tyle wyboin i niespodzianek na drodze życia, od maleńkiego, w oczach mi staje. Cud życia również w tym się objawia, że znowu rankiem mogę się zbudzić. Stojąc nad grobem kogoś innego wspomnień moc użyć. A przecież jeszcze nie koniec sztuki, zanim i plany polegną w grobie. Wspiąć się po tęczy z wachlarzem przeżyć. Znam się na cudach! (po cichu powiem). Edytowane 19 Stycznia 2023 przez beta_b (wyświetl historię edycji) 20
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 19 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2023 Witaj - zgadza się życie to cud - nie wolno się go bać - trzeba po prostu żyć każdym dniem - Pozdr.serdecznie
Marek.zak1 Opublikowano 19 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2023 Cud, a może nieprawdopodobny zbieg okoliczności, szczęście. Czekamy na jeszcze więcej od życia, cudów i nie tylko, a wiersz cudny:). Pozdrawiam po sąsiedzku.
beta_b Opublikowano 19 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2023 (edytowane) @Waldemar_Talar_Talar korzystać z życia - poszerza kontekst, jeśli się spojrzy z poziomu cudu. Dziękuję Waldku za obecność i słówko. @Marek.zak1 czekamy, mając niewielki punkt odniesienia. Porównałabym wysokość względną i bezwzględną, gdzie punktem wyjścia jest CUD (nie morze ;) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ściskam sąsiedzie. bb Edytowane 19 Stycznia 2023 przez beta_b (wyświetl historię edycji)
error_erros Opublikowano 19 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2023 Nie powiem, żeby mi było po drodze z taką afirmacją życia, ale muszę przyznać, że tekst jest super ;D Zwłaszcza podoba mi się pomysł z używaniem słów życie i sztuka jako zamienników. Fajowe, droga pani!
Jacek_Suchowicz Opublikowano 19 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2023 (edytowane) może przed tobą jest parę zadań nieznane wierchy są do zdobycia i kilka pytań aby je zadać tu sobie dzisiaj zaś światu wydrzesz parę tajemnic zmywając błoto chodząc po grudach wyszepczesz wiedząc że nic nie zmienisz znam się na cudach :) Edytowane 19 Stycznia 2023 przez Jacek_Suchowicz (wyświetl historię edycji) 1
beta_b Opublikowano 19 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. te dwa fragmenty do poprawki, nie znaczeniowo, ale dobór słów płytki i prosty. Reszta w zasadzie się zgadza. @error_erros myślę, że to kwestia wysokości doświadczeń n.p.m. czy elewacji własnej zagrody (chociaż oficjalnie się mówi - elewacji lotniska). Ma to wpływ na ogólny QNH, zatem na przelot. Dobra, posługuję się skrótami, bo zaliczam teorię na pilota i skojarzenia mam ograniczone. Pozdrawiam ciepło, bb @Jacek_Suchowicz Ładnie Ci to wyszło, Jacku. Nie wiem jak dokleić do całości, jako dzieło wspólne, ale baaardzo to zgrabnie i spójne. bb
Jacek_Suchowicz Opublikowano 19 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2023 (edytowane) swoje prawa autorskie ceduję na Ciebie - rób jak uważasz Pozdrawiam Edytowane 19 Stycznia 2023 przez Jacek_Suchowicz (wyświetl historię edycji)
kwintesencja Opublikowano 19 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Człowiek ma ten niesamowity dar podnoszenia się nawet po niezwykle trudnych przejściach, zdecydowanie z takim podejściem do życia jakie prezentujesz w wierszu warto jest kontynuować tę sztukę, jeszcze wiele można odcierpieć, ale i przeżyć, nauczyć się, doświadczać bardzo mi się podoba, pozdrawiam :)
beta_b Opublikowano 19 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2023 @Marcin Szymański mam wersję na 11, od niej zaczynałam. Z palca szło i pogubiłam się w 3 zwrotcę, a 10 jest latwiejsza, więc zasadniczo masz rację. Taki był zamysł. Może później wkleję do porównania. Bb @kwintesencja :) masz rację. Pozdrawiam ciepło. Bb 1
beta_b Opublikowano 19 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2023 @Marcin Szymański nie ma w slowniku, ale jest w użytku. Możesz wygooglac ;) bb
Rafael Marius Opublikowano 19 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2023 @beta_b Cuda czasem się zdarzają Niejednego byłem świadkiem. Trzeba umieć je dostrzec. W tym cała sztuka. 1
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 19 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jeszcze nie koniec - jeszcze Ci kapela zagra Pozdr.
Gość123 Opublikowano 19 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2023 @beta_b ,, jeszcze w zielone gramy" Pozdrawiam:)
Gość Franek K Opublikowano 11 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2023 Bardzo optymistyczny tekst. W trzecim wersie usunąłbym to "i". Będzie płynniej.
Wędrowiec.1984 Opublikowano 25 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2024 @beta_b Naprawdę bardzo ładny i pozytywny tekst. Podoba mi się, a im dalej, tym fajniejszy.
Rekomendowane odpowiedzi