Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

moja pierwsza wszak porada

oczywiście czekolada

poziom endorfin podnosi

złe humory świetnie znosi 

zamień kijek na siekierkę 

no i popatrz na węgierkę 

jak z kompotu wyskoczyła 

też bym ci to poradziła 

kiedy z lasu wyjdzie wilk

ten którego wywołałaś 

to się nie martw bo to ten

co o nic wciąż robi hałas 

i tak dalej i tak dalej

jedz i pij lecz z tym nie szalej

dbaj o ducha dbaj o kości 

nie zapomnisz o radości 

hopsasa tralala do przodu

wciąż do przodu

hopsasa tralala tak na starość 

jak za młodu 

Opublikowano

@aff właściwie,  to ten mój wiersz jest odpowiedzią na mój inny pt.A miało być radośnie,  gdzie zarzucano mi brak radości,  bo po to żyjemy,  by cieszyć się życie itp.  Więc napisałam inaczej , ale to tylko słowa,  a życie jest jakie jest raz jest radość a raz smutek i cała gama innych uczuć,  zależy kiedy,  zależy z kim. Miło mi że zainspirowałam Cię do napisania wiersza i za to , że czytasz moje. Ja Twój też przeczytałam. Podoba się 

Pozdrawiam Kredens

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Alicja_Wysocka Tak, Internet jest rzeczywiście pierwszoplanowy, szybki, ogólnie dostępny i na tej arenie każdy może publikować i to jest sprawiedliwe. Czytelnik ma do wyboru i to się liczy.  W czasach bez internetu tylko "wybrani" mieli szansę na publikację i to było niesprawiedliwe.  Zgadzam się z tym, że papierowe wydanie jest również cenne, ale niestety obecnie drugoplanowe. Warto jednak posiadać własną bibliotekę - domową. Książki ubogacają mieszkanie. Osobiście zawsze miałem i w miarę możliwości zawsze będę posiadał książki w swoim domowym otoczeniu.  I tutaj muszę się pochwalić, jutro albo pojutrze dotrze do mnie książka,  którą niedawno zamówiłem.  Pozdrawiam!
    • @Alicja_Wysocka Prawda! Kocia wierność jest wyemancypowana. :) Koty to cudowne stworzenia. 
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

100/100   Zazwyczaj kolejność jest odwrotna. Odkrywamy siebie, oddajemy serce na dłoni nie wiedząc, czy ktoś potrafi istnieć w miłości na tej samej częstotliwości. Czy będziemy przy nim rozkwitać i wzrastać, czy więdnąć, kurczyć się i unieważniać.
    • @KOBIETA   Dominiko.   to bardzo subtelny wiersz.   przypominasz w nim, że prawdziwa bliskość zaczyna się nie wtedy, gdy patrzymy na siebie, lecz gdy odważymy się razem spojrzec w tę samą stronę i zobaczyc więcej, niż pozwala nam własny kąt widzenia .   to wiersz w Twoim eleganckim stylu.   jest piękny :)   i takiego piękna Tobie Dominiko życzę :)   na zawsze !  
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...