Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Nata_Kruk Opublikowano 7 Grudnia 2022 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2022 (edytowane) Po - ranek ze snu wyszła kupalnocka. za krótka była, żeby scalić wiersz. nieważne, dzisiaj mam grudzień. smętny ranek wyciąga nuty. na śniadanie kilka płatków śniegu niesie chłód. we mnie pulsuje rzeka i niepokój. umierają kaloryfery, kto ogrzeje zimę... próbuję rozpalić sobótkę, to nic że to nie jej czas. na wzgórze przeciskam się przez komin, do czegoś musi służyć magia. grudzień, 2022 Edytowane 28 Maja 2023 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 13
Jacek_Suchowicz Opublikowano 7 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2022 czy miotła brzozowa poniesie na wzgórze gdy wyjdziesz komina przekonasz się zaraz dzień nuty wyciąga by scalić usłużnie wiersz marzeń choć aura sennością powala :) 1
Nata_Kruk Opublikowano 7 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2022 (edytowane) senności nas biorą bo zima przekorna podgryza nam doby leniwieje słońce więc wtopić się trzeba w nijakie poranki niczym noc Kupały - sobótka grzejąca Jacku...dziękuję za strofkę i.. dodam, jakże dzień do dnia nie podobny, lawirowałam między słowami, żeby te cztery wersy sklecić..:) Aura powala sennością, nie inaczej... Pozdrawiam. Edytowane 7 Grudnia 2022 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji)
Rafael Marius Opublikowano 7 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Faktycznie wciąga trzeba cały czas przebierać nogami i rękami żeby się utrzymać na powierzchni jawy. Wystarczyła dzisiaj chwila bezruchu i zatonąłem we śnie. U mnie już dawno umarły i zimne jak trup.
Natuskaa Opublikowano 7 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2022 Grudzień jeszcze trochę pobędzie, ale za to sen musiał być dobry, skoro się lato przypomniało :) Nic tylko łapać te małe cudaczne chwile przychodzące jak wróżki :) i jakoś przetrwać grudzień oglądając płatki przy śniadaniu albo jakiś pomidor. Nic nie trwa wiecznie po grudniu będzie styczeń i tak dalej... Pozdrawiam.
kwintesencja Opublikowano 7 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. potwierdzam, tak dziś wyglądał mój dzień... kaloryfery też umierają całościowo bardzo mi się podoba, pozdrawiam Cię :)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 8 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2022 Witam - fajnie piszesz - Pozdr.serdecznie.
Nata_Kruk Opublikowano 8 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2022 Rafael Marius... skoro trzeba cały czas.. czyńmy to.. tym bardziej, że Twoje grzejniki, to trup... ;) Dziękuję za zajrzenie. Natuskaa... no tak, wprowadziłam sen, żeby mieć pretekst do przypomnienia lata... już grudzień, zaraz nowy rok i... przyjdzie lato... ;) Dzięki Ci za słowa. Kwintesencjo... fajnie, że całość także zagrała.... :) Miło, że byłaś. Waldku... :) bardzo dziękuję za to słówko. W podziękowaniu, ślę Wam pozdrowienie.
Nata_Kruk Opublikowano 8 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2022 (edytowane) Dag... magia na koniec była 'konieczna'... ;) ... możliwa byłaby, chyba.. nieco inna interpretacja... chyba... :) Dziękuję Ci za wejście. i kilka zostawionych słów. Miłego wieczoru. Leno_2, ais.. Wam także dziękuję za czytanie. Edytowane 1 Listopada 2023 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji)
Czarek Płatak Opublikowano 11 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2022 Podoba mi się pomysł przywołania Sobótki żeby się ogrzać. Ciekawe, że dziś też trochę o tym pisałem, a teraz czytam tutaj. Pozdrawiam 1
Nata_Kruk Opublikowano 12 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2022 Czarku... bywa i tak, że jakiś temat przypadnie na więcej niż jedną treść. Fajnie, że pomysł się spodobał. Dziękuję za kilka słów. Pozdrawiam. Marcinie Krzysica.. dzięki za czytanie.
Krzysztof2022 Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2023 @Nata_Kruk w moim klimacie ... naprawdę fajnie napisane ma ten wiersz swój urok i czar Pozdr. Krzyasztof 1
Nata_Kruk Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2023 (edytowane) Krzysztofie... jeśli Twój klimacik, ślę.. :) w podziękowaniu. Pozdrawiam także. Elephant... dziękuję za 'cichutkie' czytanie. Edytowane 14 Kwietnia 2023 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji)
Nata_Kruk Opublikowano 20 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2023 Tramwaj63... dziękuję za dobre słówko... :)
poezja.tanczy Opublikowano 25 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bo żywić się zimą To stać się zimą :) Najlepszy Twój wiersz jaki czytałem Dobrze, że Tramwaj "odkopał" +++++
Nata_Kruk Opublikowano 1 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2023 poezja tańczy... nie zauważyłam, że nie podziękowałam, co niniejszym czynię... :) Tramwaj, jeśli odkopał, to zniknął... ja już się gubię w tym wszystkim. Tym, którzy zostawili ślad, a pominęłam... sorry i dziękuję.
Corleone 11 Opublikowano 2 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2023 @Nata_Kruk Bardzo pomysłowe, zakończyć "Po-ranek" "magi(a)cznie" Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Magia jest wszystkim i jest wszędzie - zatem i do wszystkiego służy . Serdeczne pozdrowienia. 1
Nata_Kruk Opublikowano 2 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2023 ... jakby się zastanowić, to trzeba przyznać Ci rację... Corleone11... magia jest wszędzie, wystarczy nie zamykać przed nią oczu... ;) Serdeczne dzięki za wejście. 1
Rekomendowane odpowiedzi