Kasia Dobucka Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Panie Słowacki Cuż w mym sercu zrobiłeś wmieszując ducha swego? Nie prosiłam a przyszedłeś Panie Słowacki! Wprost się zwracam do poety narodu: Pomóż! Panie Słowacki Zrozum mnie wreszcie nie ma mikrokosmosu jest świat pełen chaosu Nie o tym piszę Pytam: Jak zmienić to co widzę? Drugą część innaczej zacznę Zrobię tak jak pagnę Wieszczu! czy czytasz?! Odstąp źdźbło trawy dla kamyczka małego Oh... Panie Słowacki! Bez obrazy to być miało to Ci się tylko zdawało Taki jesteś wielki ze przerastasz mnie samą-małą Panie Słowacki Nie o tym piszę Pytam: Jak zmienić to co słyszę? Panie Słowacki...? Dla kogo te oklaski? Czemu założyli maski? Panie Słowacki!!! Jak zmienić teatralne życie? Bez wygłupów bez zabawy Czy wystarczy dla mnie trawy? Panie, Panie Słowacki?!
stanislawa zak Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Kasiu literówki cóż, chaosu,do poprawy poza tym wiersz uważam- trzeba skrócić, niektóre zdania zupełnie nie są potrzebne,przemyśl jeszcze raz pozdrawiam- a słowo wmieszując- musi tak brzmieć?
Kasia Dobucka Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Jest to typowo stary wiersz. Mi się właściwie nie podoba, ale pomyślałam: sie zobaczy. Nie będę nad nim się specjalnie męczyć bo mysiałabym go zupełni przewrócić do góry noami, postaram stworzyć się coś nowego, i wtedy się zobaczy Pozdrawiam
stanislawa zak Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 masz rację starocie po renowacji zmianią twarz ale staroć zostanie, pozdr,
Rekomendowane odpowiedzi