51fu Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 po wszystkim przesypywał okruchy z powrotem w kielich — nie rozumiałem oszczędności póki nie wyobraziłem sobie ciała na posadzce lub pod czyimś butem wtedy zbladłem ze strachu że potrafię tak bezmyślnie otworzyć cudze rany zazwyczaj moje windy jeżdżą w bok nie trafiając tam gdzie i kiedy trzeba nigdy nie umiałem odgnieść sobie kolan a jednak w atlasach coraz częściej uwzględniam nie całkiem bermudzki trójkąt albo uniesienie nad wodami wierzę w to że jednak wolno odejść pomimo reumatyzmu swego krzyża z pomiętymi niezapłaconymi rachunkami sumienia i wiem już że w ypsilonach ramiona schodzą się — nie rozdzielają
ten_ktorego_nie_bylo Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 nie podoba mi sie budowanie regularnosci na nierownosci zwrotek i czy nie na siłe enigmowane są zdarzenia ? > - / .
Michał Ziemiak Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Przemyślany, zbudowany "taktownie" i "czytelnie" ;-) pod każdym względem, pełen myśli ubranych często w powszednie swej formie, acz bardzo celowe, zwroty (rachunki, windy etc.), co czyni wiersz jeszcze bardziej przemawiającym do czytelnika! Wyrazy szacunku ;-) POZDRAWIAM!
51fu Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Dziękuję za Wasze komentarze, przemyślenia, wsparcie, czasem zastrzeżenia. Pozdrawiam serdecznie. Pansy, Iza, Michał Z., Julia V. — dla Was szczególne podziękowania za wyciągnięcie tego, co najważniejsze. // 51
Anna_M. Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Cudowny, pełen wiary wiersz. Atmosfera sacrum bezszelestnie przeplata się z profanum. Niesamowite lustra przemyśleń, mi najbardziej podoba się 1 i 2 zwrotka. Po mistrzowsku oddana doniosłość komunii, niesamowita spostrzegawczość, śliczny wiersz i ... nadzieja. Pozdrawiam serdecznie.
51fu Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Bardzo Ci dziękuję, Anno. Zawsze doceniam Twoje komentarze. Cieszę się, że przekazałem choć trochę nadziei. Gorąco pozdrawiam. // 51fu
Anna_M. Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To ja dziękuję, to zaszczyt móc przeczytać taki wiersz. Dobrej Nocy.
Rekomendowane odpowiedzi