ChesireCat Opublikowano 2 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2022 (edytowane) Widzę Drzwi się uchyliły I wpadła smuga światła Choć jeszcze nie wiem Co jest za drzwiami To czuję Że to światło Nie jest sztuczne I słyszę już nawet ich głosy Są radosne i spokojne Rozmawiają o czymś z ożywieniem I wyraźnym Oczekiwaniem I czuję Że drobinki kurzu Tańczące w powietrzu Dokładnie wiedzą Jak mają tańczyć Wzruszenie Ściska mnie za gardło Bo wiem już Że te rozmowy Są o mnie Czy to da się zrozumieć, że te głosy są zza drzwi? Pracuję nad nim Edytowane 2 Października 2022 przez ChesireCat Literówka (wyświetl historię edycji) 2
duszka Opublikowano 2 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2022 @ChesireCat Subtelnie oddana i przeżywana sytuacja.., wnika we mnie i budzi podobne odczucia :) Jedynie ostatnia zwrotka, a dokładniej jej trzy ostatnie wersy wydaja mi się zbyt wyjaśniające... Zakończenie na "Wzruszenie / ściska moje gardło" byłoby w moim odczuciu "mocniejsze" i pozostawiłoby wiersz otwartym na własne dopowiedzenie czytelnika. Ale byc może obecna wersja zakonczenia jest dla Ciebie szczególnie ważna, wtedy nie mam racji :) Pozdrawiam! 1
Rafael Marius Opublikowano 2 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2022 Pewnie radośnie obmawiają skryte za drzwiami tajemnicy, jak to ludzie mają w zwyczaju.
Rekomendowane odpowiedzi