Red Rose Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Powiedziałeś Nie lękajcie się Krzyża bo Krzyż ma ramiona twarde ale ma na pewno
Michał Ziemiak Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Ciekawe, choć tytuł może przerażać... Na poczatku pomyślałem - kolejny gniot okolicznościowy... Dzięki Bogu, myliłem się ;-) Jako miniatura sprawa jest nieprzegadana i posiada specyficzną symbolikę. To dobrze... POZDRAWIAM!
stanislawa zak Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 taka oczywista prawda ty ją uzmysłowiłaś, pięknie pozdr.
Faramir Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Faktycznie. Małe, ale bardzo fajne. Nieprzegadane, ale mądre. Do mnie przemawia. Pozdrawiam, Jędrzej.
Gość Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 I potwierdzenie , że słów 14 potrafi oddać łatwo plastyczne obrazy.Wiersz osadzony głęboko we wszelkich strukturach płaszczyzny duchowej.Konkretne , nacechowane określenia.Pozdrawiam plusssowo ;-)
Lucyferia Piekielna Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Rzeczywiście, tytuł może odstraszać, ale treść znakomita. Jestem pod wielkim wrażeniem!
Patryk_Nikodem Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. przecież to brzmi jak jakiś banał.
Red Rose Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Dziękuję bardzo za życzliwe komentarze! Wprowadzając ten wiersz (który notabene powstał wcale nie pod wpływem ostatnich dni, ale mniej więcej półtora roku temu - na 25-lecie pontyfikatu Jana Pawła II) obawiałam się, czy to jest aby na pewno właściwy moment, żeby go pokazac na forum. Najbardziej cieszę się chyba z tego, że - wnioskując z większości Waszych wypowiedzi - szczerośc moich przekonań w tym wypadku nie zniweczyła formy, a to mi się czasem zdarza:)) Banał? Możliwe. To też może byc środek poetycki:) Bardzo gorąco pozdrawiam:->
Włodzimierz Nabkowski Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 gdy zobaczyłem tytuł, przestraszyłem się. nieustraszony, jednak przeczytałem. przeczytałem i stwierdzam, że nie stwierdzam tu niczego. pozdrawiam
Red Rose Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak mam to rozumiec?
Witold Marek Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Choć jestem źle nastawiony do tekstów okolicznościowych, a poza tym nie tak stawiam swoje sprawy - nie przemilczę faktu, że wiersz jest celny. Zagarniająco trochę :)
Gość Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Bardzo dobre, wymowne, mocne... tylko tytuł..
Rekomendowane odpowiedzi