Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Starość

Rekomendowane odpowiedzi

@Stary_Kredens Nie oglądaj się za Siebie, bo i po co? To jest dziedzina poezji. Patrz w przód, ile jeszcze do zrobienia, ilu ludzi do poznania, ile wierszy do napisania, ile skał do zasiedzenia, ile wody do wylania, ile kart do zwistowania, ile miejsc do zakochania? Ile... wiesz?

Pozdrawiam, ja nie wiem.

@Kapistrat Niewiadomski czy tylko to sprawa dyskusyjna

@aff kobietą jestem i nic co kobiece nie jest mi obce, a co do pisowni to myślę , że poprawna, choć z tymi spacjami to tak wydaje mi się przejrzysciej

Kredens pozdrawia

@[email protected] pewnie całe mnóstwo i napisanie takiego wiersza tego nie przekreśla 

Kredens pozdrawia

@Stary_Kredens Mialem dzisiaj bardzo podobne przemyślenia. Chciałoby się coś zacząć ale po co.

I czy się zdąży? Przed "tumanami mgieł". Jeszcze może czeka nas staruszków parę miłych chwil, ale będzie ich proporcjonalnie mniej i będzie bolało, coraz więcej i więcej. 

Każdy z nas miał chwilę chwały i szczęścia w przeszłości i to jest piękne.

Pozdrawiam serdecznie.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Stary_KredensMyślę, że jest różnica pomiędzy mózgiem, który jest częścią ciała i na pewno się starzeje (narząd znajdujący się wewnątrz czaszki, najważniejsza część układu nerwowego). Umysł to po prostu zdolność myślenia, rozumowania, czyli jest szansa patrząc metafizycznie, że jest nieśmiertelny - dusza. 

Pozdrawiam!

Edytowane przez WiechuJK (wyświetl historię edycji)