Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Leszczym Opublikowano 6 Czerwca 2022 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2022 Lepsza wersja mnie nie istnieje, bo jest wykluczona i niemożliwa. Zresztą w ogóle nikomu jest niepotrzebna. Jestem tego pewny niczym wyniku równania dwa razy dwa. Idę więc na piwo i fajka oraz potaplać się – póki mogę - w błocie. Warszawa – Stegny, 06.06.2022r. 8
violetta Opublikowano 6 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2022 @Leszczym a nie możesz w miarę czystym jeziorku? :) 1
Leszczym Opublikowano 6 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2022 @violetta jestem pewny, że mam daleko do takiego jeziorka ;)) Zresztą bym już chyba do niego nie pasował ;))
violetta Opublikowano 6 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2022 @Leszczym a mówiłeś, że jesteś idealny, idealność to nie uroda, a dobry charakter:) 1
Leszczym Opublikowano 6 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2022 @violetta zaraz, zaraz gdzie ja mówiłem, że jestem idealny? Szczerze nie pamiętam, musiałem chyba żartować ;))
dgghj Opublikowano 7 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2022 @Leszczym Zacytuję Ci siebie Wszystkie tradycje uznające że jest ideał do którego trzeba dążyć są wrogie nam, bogom. Bo to zakłada, że ludzie dzielą się oświeconych i ciemnych, podczas gdy w istocie dzielą się oni na ludzi i bogów. Pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Leszczym Opublikowano 7 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2022 @Olgierd Jaksztas Doceniam Twoje poczucie humoru ;))
Nata_Kruk Opublikowano 8 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2022 Przewrotne, tak jak zakończenie, ale uśmiechnęły powyższe słowa.... :) 1
Leszczym Opublikowano 8 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2022 @Nata_Kruk kto wie, może właśnie o to chodziło? 1
[email protected] Opublikowano 9 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2022 @Leszczym Trening czyni lepszym mówi Ci ekscentryk. Trzymaj się, zawsze można być lepszym. 1
Leszczym Opublikowano 9 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2022 @[email protected] jak się chce to i można, pewnie że można, też jestem tego pewnym.
[email protected] Opublikowano 9 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2022 @Leszczym Rozumiem że przeczysz sam sobie, a później z sobą dyskutujesz? 1
Leszczym Opublikowano 9 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2022 @[email protected] Oj, to długa jest historia. Może inaczej, czasem w zetknięciu z najróżniejszymi poglądami zdarza mi się zmienić zdanie. Ja nie z tych co kurczowo trzymają się poglądów, a już na pewno nie z tych co z zacietrzewieniem bronią prawd swoich tekstów :)
[email protected] Opublikowano 9 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2022 @Leszczym Jak mogą nie bronić jak to oni sami napisali? Z drugiej strony niektórzy widzą w tym czy innym tekście rzeczy o których sam autor nie miał zielonego pojęcia. Ale jak już mu przypisują, przyswaja je sobie, bo niby dlaczego nie? 1
Leszczym Opublikowano 9 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2022 @[email protected] w tekście pewność siebie pisałem o sobie, a jednocześnie w pewien sposób ogólny po prostu. Że czasem może się zdarzyć, że pewność siebie oddala nas od poprawy samych siebie. Nie wiem tylko, czy ta myśl jest czytelna. Intencje autora a interpretacja - tak to może być gigantyczna różnica :) 1
[email protected] Opublikowano 10 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2022 @Dag Dag na zlot zrób się na bóstwo i jedź z innym przesłaniem niż zwykle, ale widzę że nie chcesz Siebie zdradzić. Nieraz trzeba, dla odnowy ducha, dla wstrząśnięcia samym sobą. Pozdrawiam, opisz wrażenia ze zlotu.
Leszczym Opublikowano 10 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2022 @Dag Miło mi, dziękuję serdecznie :)) Udanego złotu życzę ;)
Nefretete Opublikowano 10 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2022 (edytowane) @Leszczym "Lepsza wersja mnie nie istnieje, bo jest wykluczona i niemożliwa. Zresztą w ogóle nikomu jest niepotrzebna. Jestem tego pewny niczym wyniku równania dwa razy dwa. Idę więc na piwo i fajka oraz potaplać się – póki mogę - w błocie." Ojej! Coś ty tu wymyślił -:) Monolog wewnętrzny, w jakim plecy swoje opierasz o czyjeś - nie da ci równania. Rachujesz tylko z sobą, a wyniki zobaczysz na spontanie! W każdym człowieku jest rozszerzone ego, tylko trzeba je dojrzeć - czego,z całego serca tobie życzę! ( w oparciu o wiersz ) Ciekawy tekst. Pozdrowienia Edytowane 10 Czerwca 2022 przez Nefretete (wyświetl historię edycji) 1
Leszczym Opublikowano 11 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2022 @Nefretete Ego temat rzeka. Tysiąc poglądów, całe serie książek, a wszystko sprzeczne i mnóstwo kostropatych poglądów. Myślę, że wierszami w pewien sposób nie wiem jak to nazwać polemizuję ze swoim ego. Najbliższy jestem twierdzeniu, że je pocieszam. Nie karmię, nie nadmuchuję, nie okiełznuję, a właśnie pocieszam. Gdzieś to już zresztą napisałem. Nie zmienia to faktu, że bardzo często mam jednak nieodparte wrażenie, że istotnie - przynajmniej na ten moment - nie bardzo kto potrzebuje mnie lepszego niż jestem i to również jest tematem rzeką. 1
Nefretete Opublikowano 13 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2022 @Leszczym Wiesz! Na podstawie twojej obszernej, inteligentnej wypowiedzi, wysnułem pewien szczegół! To ego! Polemizuje - przez to człowiek prosty jest w stanie dmuchać balon utworem, jaki raptem wystrzeli. Samo okiełznanie przychodzi nieco potem - przepraszam, że tak parafrazuję twoją, wcześniejszą wypowiedź Poezja sprawia, że stajesz się złożony. Twoje podejście do całokszałtu doceniam~ Pozdro! 1
Rekomendowane odpowiedzi