Czarek Płatak Opublikowano 20 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2022 (edytowane) Wiersz który można by nazwać erotycznym gdyby nie rymy męskie Kiedy palca opuszką muskam twój smutek świat kurczy się do rozmiaru dłoni skrzysz jak śnieg nocą z sopla języka kropla spada do kałuży ust sycząc pijesz ten ból stężający nasze niepewności w przeświadczoną krew słowami parzysz mi wargi schładzam w cieniu wzgórza twojego podbrzusza scałowując strach świat jak owocnik wybucha gdy bierzesz w siebie moją śmierć. Edytowane 20 Maja 2022 przez Czarek Płatak (wyświetl historię edycji) 7
Dared Opublikowano 20 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2022 @Czarek PłatakMasz swój, dobry styl, pozdrawiam
Deonix_ Opublikowano 20 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2022 E tam Czarek, właśnie te rymy aktywizują wiersz erotycznie :)) Pozdrawiam, Deo.
Starzec Opublikowano 20 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2022 @Czarek Płatak przewrotny ten tytuł , pozdrawiam 1
Nata_Kruk Opublikowano 21 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2022 Ja natomiast widzę i czuję bardzo dużo. Czarku, ależ długaaaśnyyy tytuł dałeś... :) nie, że czepiam się o to. Wiersz zmetaforyzowany, ciekawy w przekazie, ale.. wersyfikacja, mnie przynajmniej, nie ułatwia czytania. Być może pomyślisz, ta znowu się czepia... ale podam moje czytanie, "pozbywając się" jednego słowa. Ostatnie wersy budzą niepokój... a może to 'prośba' peela, żeby zawsze tak było.... Pozdrawiam i.. wybacz mieszanie. Kiedy palca opuszką muskam twój smutek świat kurczy się do rozmiaru dłoni skrzysz jak śnieg nocą z sopla języka kropla spada do kałuży ust sycząc pijesz ten ból stężający nasze niepewności w przeświadczoną krew słowami parzysz mi wargi schładzam w cieniu wzgórza twojego scałowując strach świat jak owocnik wybucha gdy bierzesz w siebie moją śmierć
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 21 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2022 Witam - ogólnie się podoba Czarku - Pozdr.deszczowo.
Czarek Płatak Opublikowano 22 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Z pozdrowieniem
Czarek Płatak Opublikowano 22 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ooch, myślałem, że nikt się nie zorientuje :)) Pozdrowienia Deo!
Czarek Płatak Opublikowano 22 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Odpozdrawiam
Czarek Płatak Opublikowano 22 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mam nadzieję, że się udało :)) Serdeczności!
Czarek Płatak Opublikowano 22 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zapraszam z przyjemnością :)
Czarek Płatak Opublikowano 22 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2022 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zdaję sobie sprawę z tego, że taka weryfikacja może komuś utrudniać odbiór. Jest taka, a nie inna bo chcę odchodzić od klasycznego sposobu weryfikacji, dać czytelnikowi więcej luzu w tej kwestii. Wierzę zresztą w czytelnika i jego umiejętność oddzielenia jednej myśli od drugiej. Inna rzeczą jest to, że taka weryfikacja pozwala na łączenie ze sobą wyrazów z dwóch sąsiadujących wersów. Jak poniżej do kałuży ust sycząc i sycząc pijesz Zawsse jednak jestem wdzięczny i uważnie wczytuję się we wszystkie uwagi i rady. Dziękuję :) Pewnie można ;) Pozdrawiam To ja się ogólnie cieszę. Pozdrawiam @sisy89 dzięki i pozdrawiam ;)) Edytowane 22 Maja 2022 przez Czarek Płatak (wyświetl historię edycji) 1
Czarek Płatak Opublikowano 25 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2022 @sisy89 @samm @Marek.zak1 dzięki i pozdrawiam ;))
Rekomendowane odpowiedzi