Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Pan Ropuch Opublikowano 20 Maja 2022 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2022 nie wlewam wódy w gardło palić nawet w kominku zaprzestałem mięsa nie rzucam ni w ludzi ni na talerz przybijam żółwika z czterolatkami o dziwo oni też już pamiętają gdy było się małym a połezja zdradza mnie na prawo i lewo 10
Czarek Płatak Opublikowano 20 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2022 Tylko 'poezja' dałbym bez 'ł'. Pozdr! 2
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 20 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2022 Witam - fajne te twoje dzisiejsze pisanie - Pozdr. 1
Ana Opublikowano 20 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2022 @Pan Ropuch Połezja tak już ma, że zdradza na prawo i lewo ;) 2
w kropki bordo Opublikowano 20 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2022 @Pan Ropuch mam coś w podobie, ale zupełnie inaczej. Twoje podoba mi się Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Nata_Kruk Opublikowano 21 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2022 Panie Ropuchu... wiersz bardzo klarowny, przejrzysty, może aż za bardzo, w sensie zła, które wpełzło w bohatera treści. Dobry.! Pozdrawiam i ślę wiązkę majowego ciepła... :) pomimo... 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 21 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2022 (edytowane) A mnie zaskoczyło coś zupełnie innego... Chociaż współczesna psychologia twierdzi, że wspomnienia z wcześniejszego okresu życia są niemożliwe, to jestem przekonany, że ciągle żyją we mnie zapamiętane obrazy i przeżycia z okresu dużo wcześniejszego niż czwarty rok życia. Podobnie ma mój brat. Niestety, nasze dzieci wydają się już nie zachowywać wspomnień z tak wczesnego dzieciństwa. Wydaje mi się, że intensywność wrażeń jakich dostarcza współczesny świat, a szczególnie ten wirtualny, bardzo skutecznie je wyciera i w ten sposób aktualizuje tę psychologiczną teorię, która w naszym przypadku najwyraźniej nie działa. Ostatnio dość młoda osoba zapytała mnie czy pamiętam jeszcze swoich rodziców, którzy zmarli lata temu. Odpowiedziałem, że oczywiście pamiętam, bo jak mógłbym zapomnieć. Po krótkiej rozmowie okazało się, że nawet takie wytarcie pamięci jest możliwe i prawdopodobnie się zdarza, co dla mnie w chwili obecnej jest czymś niewyobrażalnym. Ciekawy wiersz. Pozdrawiam Edytowane 21 Maja 2022 przez Sylwester_Lasota (wyświetl historię edycji) 1
Nata_Kruk Opublikowano 21 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... przyklepnęła to... w kropki bordo.. mnie się wydaje, że jest dobrze, bo Autor nie czuje się ... poetą... dlatego... "połezja"... wydaje mi się bardzo na miejscu. Rozumiem Ropucha... mam podobnie. 1
Pan Ropuch Opublikowano 21 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2022 Cóż, napiszę coś od siebie. Tak się złożyło, że dwukrotnie miałem niespodziewaną przyjemność (omyłkowo) uczyć 4-5 latki w tym tygodniu. Ich bezpośredniość ''rozwaliła'', rozłożyła mnie na łopatki. Oglądam ostatnio stand-uperów(Chappelle, Burr) co by podreperować i ocalić resztki humoru - niestety muszę przyznać z bólem serca, że kiepsko im idzie - mnie rozśmieszanie :/ aż tu nagle - środa ów klasa 4-5 latków, gadają do mnie o wszystkim i kiedy im sie tylko podoba jak ze starym kumplem. Apogeum - najmniejsza dziewczynka(115 cm w kapeluszu) pyta mnie czy może usiąść obok mnie na krzesełku, w momencie gdy reszta klasy siedziała tuż przed nami na dywanie. Mówię nie ma problemu. Minutę, później - czy mogę ci coś powiedzieć? - jasne mów! - ...pamiętam kiedy byłam małą dziewczynką... - :DDD czyli mam rozumieć, że już jesteś duża??!! - Oczywiście! Mam przecież 4 lata! - :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Pozdrawiam Pan Ropuch filmik 1
Ana Opublikowano 25 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2022 @SpArki to żart był i gdzie tam zdrady zaraz ;)
SpArki Opublikowano 2 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2022 @Ana dobry żart zawsze dobry, bo i uśmiech szczery też zawsze Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Rekomendowane odpowiedzi