Gość Opublikowano 18 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2022 myliłem księżyc z oczu twych blaskiem deszcz - z szukającym mnie w mroku płaczem przez myśl że więcej cię nie zobaczę z tęsknotą - żalu półcień przepastny melancholijny kaprys z potrzebą a ciepło wonnych świec z obecnością kształty uwite w snach - z krwią i kością z muśnięciem dłoni myliłem niebo i tak zamknąłem świat w ciebie całą lękiem że w dziennym świetle mi znikniesz do tych pomyłek nocnych nawykłem tyle mi z rzeczy ludzkich zostało
Marek.zak1 Opublikowano 18 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2022 To mylenia świata realnego z rojeniami umysłu znam. Najbardziej podoba mi się to muśnięcia dłoni z niebem. Zamknięcie świata w jednej osobie tez jest fajne, o ile nie przeszkadza w dziennej walce o dobra świata, zresztą powinno motywować do większej skuteczności, a w nocy pora na kolejne pomyłki:). Pozdrawiam
Gość Opublikowano 18 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak na kogoś tak twardo stąpającego po ziemi, jesteś nad wyraz wyrozumiały dla tych pomyłek ;P Każdemu zdarza się mylić. Najważniejsze, by mieć ten moment, w którym dociera do nas, że coś było pomyłką. Tak bym ujął myśl przewodnią tego wiersza ;> Oby Ci nie zaszkodziły ;>
Marek.zak1 Opublikowano 18 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jako zodiakalna ryba mam dwie natury, tego twardo stąpającego analityka i zadaniowca, drugą marzyciela - poetę, twórcę. Ta pierwsza na dzień, druga na noc, a przecież wiersz o nocnych pomyłkach:).
Gość Opublikowano 18 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No i kurde, wybrnąłeś ;D
Marek.zak1 Opublikowano 18 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Po takich dziennych, to by mnie z moich prac, w tym z korpo wylali od razu:).
Anastazja Sokołowska Opublikowano 18 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2022 Pisałam już gdzie indziej, ale napiszę jeszcze raz - świetny utwór! Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Gość Opublikowano 18 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak wspominałem "gdzie indziej", sam jestem z niego bardzo zadowolony ;D Dziękóweczka!
Deonix_ Opublikowano 18 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2022 Ładny wiersz, oparty na pomyśle pomyłek - kontrastów, które jednak mają rozmyte granice, Peel stawia je wyraźnie dopiero w porównaniach. Bardzo fajny pomysł. Pozdrawiam, Deo.
Gość Opublikowano 18 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Rzetelna analiza tekstu, na maturze byłby max ;D Bardzo dziękuję! Zwykle mieszczę się w trzech strofach, bo gdybym nie narzucał sobie ścisłych ram, to nic bym nie potrafił napisać :P Dzięki!
Anna_Sendor Opublikowano 18 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2022 @error_erros Twoje puenty nigdy nie rozczarowują.
Gość Opublikowano 18 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To dobrze, bo tu akurat, kiedy zaczynałem układać wiersz, nie miałem jeszcze zadnej ;D
GrumpyElf Opublikowano 18 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2022 @error_erros Ten wiersz na pewno nie jest pomyłką. Bardzo podoba mi się melancholijny liryzm, nastrojowość i porównania. W przeciwieństwie do Ani jednak, w mojej opinii puenta pozostawia niedosyt :P
Moondog Opublikowano 18 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2022 (edytowane) @error_erros podobno jesteśmy stworzeni na podobieństwo Boga Więc jeśli ludzką rzeczą jest się mylić To boską musi być przyznanie się do błędu Bardzo fajny koncept na wiersz Pozdrawiam :) Edytowane 18 Maja 2022 przez Moondog (wyświetl historię edycji)
Leszczym Opublikowano 18 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2022 @error_erros nie znam się, ale no moje oko to jest fenomenalny tekst!! I chyba nawet się nie mylę, co i z kobietami i z wierszami zdarza mi się notorycznie ;) No ale w końcu to ludzka rzecz ;))
Gość Opublikowano 19 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zaraz po napisaniu byłem autentycznie zachwycony, że tak dobrze wyszedł mi ten wiersz. Obecnie skłaniam się bardziej ku teorii, że to po prostu rym abba daje takie wrażenie :P Dzięki, mordeczko, cieszę się bardzo, że Ci się podoba! Eee, za dużo w tej boskości paradoksów, żebym ją kupił :P Pięknie dziękuję! Stary, zapewniam Cię - jeśli pomylisz mój wierszyk z dobrym wierszem, to nikomu się krzywda nie stanie ;D Dziękuję!
Moondog Opublikowano 19 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2022 @error_erros @error_erros zdaję sobie sprawę i ciężko się nie zgodzić ale jako przysłowie mogłoby się przyjąć :)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 19 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2022 @Moondog - podoba się więc chwalę - Pozdr.
Deonix_ Opublikowano 19 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2022 @error_erros Hihi, teraz może i byłoby lepiej, ale moja matura z polskiego (o dziwo!) wypadła gorzej niż z matmy i języków obcych. O biologii i geografii nie wspominając ;p
Rekomendowane odpowiedzi