Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Czarek Płatak Opublikowano 4 Maja 2022 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2022 wybieganie noc kran jak metronom odmierza takt na dwa z parapetu półki nad głową kapie wiersz za płotem błysk światła fotokomórki uruchomionej jakąś kocią sprawą spokój przerzyna ryk silnika samochodu myślą wybiegam ujadam kąsam opony 9
sisy89 Opublikowano 4 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2022 No i świetny wiersz skapał :) Podoba się bardzo. Pozdrawiam serdecznie :)
Starzec Opublikowano 4 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2022 Też bym wybiegł:), ale na szczęście zdążyło skapać :) Pozdrawiam :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 5 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2022 Dobrze, że wiersz nie uciekł... a może uciekł, a chwila złapała się w potrzask? Tak też bywa Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam
Nata_Kruk Opublikowano 5 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2022 Wybieganie.... można odczytać, jako przewidywanie tego, co może się stać, obyś za bardzo nie wybiegł - lepiej wilka z lasu nie 'wołać'. Próbujesz białej szaty Twoich myśli i dobrze Ci słowa skapują... zatem... owocnych 'układanek' życzę... :). Ten wyżej, bardzo mi się podoba.
Gość Opublikowano 5 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2022 @Czarek Płatak Nie wiem, czy dobrze kombinuję, ale ta puenta z kąsaniem opon to w moim odczuciu bezpardonowa walka o ten nocny azyl. Jeśli dobrze zrozumiałem, to jest to dla mnie wiersz wybitny. A jeśli źle zinterpretowałem - to co najmniej bardzo dobry ;D
Natuskaa Opublikowano 5 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2022 Na to kąsanie opon to nie ma bata, ale muszę się uśmiechnąć. Miałam kiedyś w pobliżu psy, które miały taki nawyk, że jeśli udało im się wybiec na ulicę, to podbiegały do samochodu, gdy ten pędził, atakowały go rozwierając całą paszczę chcąc wbić zęby w te nieszczęsne opony, samochód zwalniał, potem przyspieszał... ani pies, ani żadna opona nigdy nie ucierpiały. Do teraz nie wiem czy one miały jakieś uczulenie na cywilizację? W tym kontekście odbieram wiersz, jak potrzebę posiadania cichego zakątka. Pozdrawiam :)
Nata_Kruk Opublikowano 5 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... też się na 'to' uśmiechnęłam, ale dobry zabieg słowny. Wiesz, żę też znałam takiego psa kiedyś, który robił dokładnie to samo... zginął pod kołami. Irracjonalne zachowanie.. buu. 1
GrumpyElf Opublikowano 6 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2022 @Czarek Płatak Dużo akcji zarysowało się w krótkich wersach, ciekawa sensoryka. Miejskie zwierzę na wybiegu zachęciło mnie do nocnej jazdy i słuchania ulubionej muzyki.
Czarek Płatak Opublikowano 8 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tylko tyle zdążyło :) Dzieny Coś niecoś Dziękuję No właśnie. Może uciekł, a może nie, ale jakieś niespełnienie zostało. Pozdrawiam To jest syberyjska horda. Nigdy się nie wybiega Bardzo dziękuję Próbuję niemal wszystkiego Serdeczności Dobrze, dobrze :) Dziękuję Ja na szczęście kąsam myślą jedynie więc grozi mi co najwyżej jej przetrącenie Pozdrawiam serdecznie :) Miejskie zwierzę czasami tęskni za odludziami. @Leszczym @samm @Moondog @Michał_78 dziękuję bardzo 2
Rekomendowane odpowiedzi