[email protected] Opublikowano 29 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2022 @Leszczym Rozmowa wójta, pana i plebana, bo każdy otarł się o blamaż. Miłego wieczoru. 1
Leszczym Opublikowano 29 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2022 @[email protected] Tak, jeśli nie każdy to prawie każdy. W tym mini dialogu chciałem tylko w sposób jak najbardziej żartobliwy wspomnieć o odwracaniu. I tylko tyle. Ot zwykła myśl mnie naszła.
Wielebor Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2022 @Leszczym hmmm wPiSujesz się tym swoim tekstem w program PiS-u. Wg mnie to bardzo słabe.
Leszczym Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2022 @michal1975-a jaki program PIsu? Zlituj Ty się nade mną.
Wielebor Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2022 @Leszczym no dobra:) co, nie wielbisz już programu Wodza i naszej ukochanej Partii? He he.
Leszczym Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2022 @michal1975-a Jakiś czas temu przeczytałem tomik poezji Mirona Białoszewskiego pt. Odczepić się. Imponująca poezja to jest. I doszedłem do rumuńskiego czy cygańskiego przekonania, a zabrało mi to szereg najróżniejszych lat, że nie wierzę w żaden system, ani przeszły, ani obecny ani przyszły. Wybacz mi tę bezpośredniość, ale w gruncie rzeczy tak jest. Całe moje i Polski szczęście, że jestem bardzo daleko od jakichkolwiek politycznych stanowisk.
Sylwester_Lasota Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Za dużo powiedział. Pozdrawiam 1
Leszczym Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2022 @Sylwester_Lasota dobrze, że nie napisał ;)
Wielebor Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2022 @Leszczym Zabrzmiało to jak groźba... Załóżmy, że byłbyś na miejscu Morawieckiego, to co byś zrobił? Wyprowadził armię z koszar?
Leszczym Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2022 @michal1975-a A Ty? @michal1975-a w tekście Nie odwracaj nie ma żadnej groźby! Przewidzenia żadnego też nie ma! Nie ma mowy o armii, to nie jest żadna wizja. O co Ty mnie w ogóle pytasz?
Wielebor Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2022 @Leszczym nie wiem, na pewno nie poprowadziłbym armii na Sejm i Senat; nie uciekam od przemocy, ale staram się jej nie używać.
Leszczym Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2022 @michal1975-a słuchaj, jestem daleko - w Polsce jest aż tak źle? Pucz wojskowy się szykuje?
Wielebor Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2022 @Leszczym nie, na szczęście nie :)
Leszczym Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2022 @michal1975-a no to o co Ci chodzi? Zresztą znasz moje zdanie na wiele tematów. To jest nawet nieuczciwe żeby pod zupełnie apolitycznym tekstem podprowadzać autora pod jakieś polityczne rozważania!! Lubimy się, znamy z reala ale to nie jest fair! A wybory nadchodzą dużymi krokami...
Wielebor Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2022 @Leszczym no wiem, i ja już wiem na kogo zagłosuję. Ale nic nikomu nie powiem, ale na pewno nie będzie to ugrupowanie Jarosława Kaczyńskiego:)))
Leszczym Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2022 @michal1975-a też mam swoich faworytów ale nawet jeszcze nie wiem czy będę w Polsce na głosowaniu :// I kończę nawet chyba zły na Cb, bo to nie jest w ogóle wątek polityczny. Jasne, że jak ktoś usilnie chce to w prawie każdym tekście polityki się doszuka. Nawet informacje sportowe potrafią być upolitycznione, ale naprawdę uważajmy na upartyjnianie!
Wielebor Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2022 @Leszczym ja pójdę na te wybory, ale nie wiem czy to coś da...
Leszczym Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2022 @michal1975-a Michał idź, głosuj sprawa może być ważna. Głosuj zgodnie z własnymi przemyśleniami, poglądami i refleksjami. W swoich wierszach jak chcesz prezentuj swoje przekonania polityczne i każde inne. Mów śmiało jeśli taką masz wolę na kogo zagłosujesz, a na kogo nie zagłosujesz. Ale nie pytaj na forum literackim autorów na kogo będą głosować zwłaszcza pod tekstami niepolitycznymi. Przypuszczam, że tutaj są różne osoby różnych przekonań i kogoś możesz nawet niechcący urazić. Mnie na przykład zezłościłeś, a ja od dosyć dawna jestem w miarę wyluzowany i ciężko mnie tak ustrzelić. Dodam tylko, że w naszym kraju może czychać na nas sporo niebezpieczeństw związanych z takimi deklaracjami. Porobiło się tak i w sumie jest mi przykro, że tak się dzieje:// Prywatnie jestem w stanie zaprezentować Ci każdy mój pogląd tego rodzaju. Nie kryję się z tym. Miałem zresztą kiedyś podobną sytuację ktoś mnie specjalnie wkurzył żebym tylko mu powiedział na kogo zagłosuję w głosowaniu do PE. Nie pochwalam takich praktyk. Jeszcze nikogo tutaj nie zapytałem na kogo zagłosuje w wyborach. I nigdy, choć nigdy nie mów nigdy, tak nie uczynię.
Gość Opublikowano 1 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2022 @Leszczym cudowny sonet epicki, rymy idealne, szacun.
staszeko Opublikowano 1 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2022 @Leszczym Kobieta się zwraca do mężczyzny „kochanie” i to dwa razy w jednym zdaniu? Nie wiedziałem, że takie istnieją, chyba na Cyprze, lecz niestety nie znam tam nikogo. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rekomendowane odpowiedzi