Ten utwór został doceniony przez użytkowników. beta_b Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2022 (edytowane) Z kolejną traumą odrywa się gnijący fragment duszy można żyć bez ucha brak oka nie przeszkadza wystarczy obrócić ciało w oczekiwanym kierunku cierpię na zaniki pamięci ludzie wspominają dobre chwile ja je zapominam przyłóż proszę czerwie niech odejdzie odór tego co za nami xxx cierpię na niedopowiedzenia choć są tacy którzy w nich znajdują spokój Edytowane 9 Kwietnia 2022 przez beta_b (wyświetl historię edycji) 9
beta_b Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2022 @Albina można czesciowo wyleczyć, wprowadzić kolory. a przynajmniej okulary lub chemię, które je nadają. Jeśli czytelny to dobrze. Piszę zazwyczaj proste rymowanki ale nie dziś. @Albina namowiłeś. obcięłam ucho. w zasadzie to się zgadza bo mam jedno głuche, wspomagane technologią. Nie wiem jak Państwo, ale mnie ilość cierpienia zalała, stąd te pare wersów, z nadzieją na koniec. bb 1
Wiechu J. K. Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @beta_bBeto, nie znamy się osobiście, ale bardzo smutno zrobiło mi się po przeczytaniu Twojego wiersza. Tylko Ty wiesz, jakie cierpienie przechodzisz. W zeszłym tygodniu otrzymałem wiadomość, że mój dobry znajomy z Polski (młodszy ode mnie) ma raka krtani. W 2000 roku odeszła po wielu cierpieniach moja ukochana Mama. Miała raka piersi, a potem ta "zaraza" rozniosła się na głowę i utraciła częściowo wzrok. Do dziś nie mogę się otrząsnąć od tamtej straty. Cóż można powiedzieć w takiej sytuacji? Nic! Przykro mi! Pozdrawiam Cię serdecznie i ze łzami w oczach. 1
[email protected] Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2022 @beta_b Strach mnie ogarnia, niechże ochłonę, najpierw wątróbka - liberum veto! Później nereczki z cicha zabiorę, powiedz czy słyszysz medyczne credo? Serce już rzęzi, będzie was troje. Strach mnie ogarnia. Pozdrawiam Betko, skazani chyba jesteśmy na cierpienie, obawiam się że wieczne. Dziękuje że do nas zajrzałaś.
beta_b Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2022 @WiesławJK I ja Cię ściskam ciepło. Cierpienie ludzi z Ukrainy, w tak skoncentrowanej formie, wchłaniam jak gąbka. Pomagam, ograniczam ilość obrazów, ale przenika przez skórę i podbija własne historie. Empatia - społecznie pożądania, reguluje więzi. Ale stosować z umiarem jednostkom nadwrażliwym. bb
beta_b Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2022 @[email protected] Ściskam Grzesiu. Nic mądrego nie wymyślę. Mówią, że cierpienie uszlachetnia. Ale małe dzieci? Po co? bb 2
[email protected] Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2022 @beta_b Siedzę Betko piątą minutę i na tak zadane pytanie chyba nie ma odpowiedzi, chyba eliminować ludzi którzy to czynią, ale na ich miejsce przyjdą gorsi, inni. Ale śmierć za śmierć, mamy być tacy sami jak oni? Miłego wieczoru - dobranoc.
Marek.zak1 Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Bardzo to smutne. u Ciebie i dookoła. Pozdrawiam serdecznie z sąsiedztwa. M
Wiechu J. K. Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2022 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Grzegorz! Mocne słowa, a zwłaszcza to: "skazani." I tutaj się można zgodzić, jednakże mam nadzieję, że nie wieczne. pozdrawiam Tak, tragiczne jest to, że dzieci muszą cierpieć (nic nowego od wieków). Jak świat długi i szeroki zawsze było i nadal jest pełno cierpienia: wojny, choroby, ludobójstwa, morderstwa, pandemie, etc, itd. Zachodzi pytanie, komu to służy i kiedy to się skończy? Pozdrawiam Cię serdecznie! Edytowane 9 Kwietnia 2022 przez WiesławJK (wyświetl historię edycji)
dgghj Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2022 @Michał_78 To o mnie? Niedokładnie mnie cytujesz. Komuś bardzo zależy, żebym przejmował się tą wojną, jakby była pierwszą i jedyną, i to już jest dostateczny powód, żeby tego nie oglądać. Obrazy, obrazy... Programowanie przez obrazki. Bardziej przejmuję się zwierzętami w zakładach przemysłowych i laboratoriach i dziećmi w burdelach. Ale zaraz, tego nie pokazują w TV... Jesteście szaleni.@beta_b Przepraszam, że o wierszu nic nie powiem, unikam wojennych, nie jestem Twoim fanem zresztą. Wszedłem z innego powodu. Świat czarno biały dla moich oczu estety też jest piękny, bo kolory mogą być brzydkie, gdy nie harmonizują. Pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
beta_b Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2022 @Olgierd Jaksztas znam świat czarno-biały i kolorowy. Zajmuję się balonami na ogrzane powietrze. Mam fotografa, perfekcjonistę i estetę, który latami robił im czarno-białe zdjęcia. Były wystawy, albumy nagrodzane w konkursach itp. I nawet on przynaje, że czasami kolorów nie da się zastąpić. Że najlepszy czarnobiały kadr, pełen harmonii, metafory nie nie odda cudu tego, co naprawdę. Grunt to mieć wybór. bb @Olgierd Jaksztas Mówiąc o czarno-białym świecie mam na myśli poglądy i przeświadczenie o właściwym pojmowaniu rzeczy.
dgghj Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2022 @beta_b Rozumiem. Przeczytam później jeszcze raz. Pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W czarno białym świecie Odcieni szarości też jest wiele ;) 1
tetu Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To jest tak wstrząsające, że więcej nie trzeba. Dobrze napisane. Pozdrawiam.
Antoine W Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2022 @beta_b tylko pomaganie nam pomaga... wyraziłaś wiele z tego, co nam nie daje spać a staje (dzieje) się tak bardzo blisko...
w kropki bordo Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2022 @beta_b Przepraszam, wybacz... z kolejną traumą odrywa się fragment duszy można żyć bez wystarczy obrócić ciało w oczekiwaniu kierunku cierpię na zanik pamięci przyłóż czerwie niech odejdzie odór wybacz, ale to mi się zostało. Pozdrawiam serdecznie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
beta_b Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2022 @tetu Podoba mi się ta skrótowość. W środku jest powietrze, bez nadmiaru słów, obrazów. @Antoine W dziękuję.@w kropki bordo przycięłaś jak bonsai. Ta wersja też jest ciekawa. Ściskam ciepło wszystkich, którzy tu zajrzeli, bb 1
Rekomendowane odpowiedzi