Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Godzina pod drzewem

Rekomendowane odpowiedzi

@Marek.zak1 Marku to wypadkowa mojego pobytu w lesie, opowiedziałem sąsiadom o moich przeżyciach, a reakcja... niesamowita. Czy ludzie nie czują już natury, przecież na tej ziemi my jesteśmy gośćmi a nie odwrotnie, więc zachowujmy się jak goście. Nie jesteśmy władcami wszystkich i wszystkiego. Z tego właśnie względu poczułem się ugodzony w samo serce... oczywiście metaforycznie!?

Kłaniam się, trzymaj się zdrowo.

@[email protected] Marku a dziki zabili dlatego że się wałęsały po mieście i narażone były ponoć dzieci idące do szkoły, u mnie na wsi też słyszę od czasu do czasy echa wystrzałów i domyślam się o co chodzi.

@Albina Spróbuję specjalnie dla Ciebie Albino się nie nadymać, ale większość z nas na tym portalu ma to we krwi. Każdy chce być największy. Dokładnie przeczytałem Twoje uwagi... trwa ich naukowa analiza.

Miłego dnia.

@Albina Zaplanowałem sobie napisać wiersz z rymami średniówkowymi, Twoja opinia "prościej to lepiej", idzie wbrew mojemu założeniu... wybacz.

Albino powiedz to tym wszystkim którzy obsługują ogrody zoologiczne, aby nie podchodzili do zwierząt. Wiem co odpowiesz - po co nam takie ogrody... i tutaj jestem za. Ale póki co, mamy to co mamy. Nie boję się podchodzić do zwierząt i to robię, przecież to nasi "bracia mniejsi". Ja bym powiedział "bracia równi".
Za piękną nutkę serdecznie dziękuje.

Pozdrawiam.

Edytowane przez [email protected] (wyświetl historię edycji)