Agnieszka_Gruszko Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 niezwiązana obietnicą jeszcze przelewam na papier łzy swej samotności potem palę krzyżuję drogi nieznanych ludzi wciąż czekają na mnie nie pójdę w białej sukni do ołtarza nie będzie ofiary z dziewicy umarła nie krzyczcie! odeszła nie patrzyliście nawet miała i suknię wybieloną z brudu i bukiet uwiędłych kłosów późnoletnich i welon kryjący twarz wciąż poparzoną nie widzieliście oczu i szła przed siebie depczac gwiazdy złote drobnymi krokami po niebie nie wrócę wołała do domu
Dotyk Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Agnieszko Gruszko - napisałaś wspaniały wiersz. Następny który wbił się we mnie jak japońska szabla. pozdrawiam cię bardzo - Mirka
agnieszka puczynska Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Znów emocje...Agnieszko, czasem poddając się im przegadujemy tekst, ale chyba już Ci to pisałam... Nie powinnam rozkładać na części, nie mogę jednak nie wspomnieć, że druga strofa bardzo dobrze napisana. Jak zwykle, klimat mi bliski, pozdrawiam serdecznie, agnieszka
Rekomendowane odpowiedzi