zatorzak1 Opublikowano 22 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2022 Ojczyzna moja kochana Ta w której budzę się Z samego rana Kraj przez los szargany Historycznie poobijany Wymazany z map świata Przez długie lata Nie mogę zrozumieć Co w Niej się stało Jak brat dla brata Wbija nóż w ciało Spójrzcie na innych Na Pakistany Oni wzajemnie Leczą swe rany Tutaj zaś widzę To z przerażeniem Jak wzrok na rodaka Kładzie się cieniem W łby wam wsadzili Ważność pieniądza Nie ważna miłość Ważna jest żądza Nie mogę patrzeć Bracia mi mili Jak wodę z mózgów Wam porobili . Andrzej Pawłowski, Warszawa 07.12.2021 3
zatorzak1 Opublikowano 22 Lutego 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2022 @Marcin_ Dzięki, ale to jest napisane jeszcze przed Twoją uwagą (zobacz na datę napisania). Jednakże staram się jak mogę :) Pozdrawiam serdecznie
Doomed Opublikowano 22 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2022 W porządku, ma lepsze i mniej dobre momenty - ale w porządku. 1
Marek.zak1 Opublikowano 22 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2022 Ważny temat na plus, a to już Divide et impera od Rzymian. Co do Pakistanu nie ma tam sporów, bo wszyscy poniżej 40 roku życia (ponad 100 milionów) chcą opuścić ten kraj, a informacja bezpośrednio od kilku z nich i maja gdzieś jak tam będzie. . Pozdrawiam 1
zatorzak1 Opublikowano 22 Lutego 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2022 @Doomed Dziękuję :) Pozdrawiam serdecznie @Marek.zak1Dziękuję za Twój komentarz. Do napisania tego wiersza zmotywowały mnie wspomnienia, kiedy to mieszkałem "na wyspach", a mieszkałem tam długo. Pisząc o Pakistanach miałem na myśli ich zjednoczenie, wspieranie się, występujące także u innych nacji tam mieszkających a którego u nas Polaków tam niestety brakuje. Pozdrawiam serdecznie :)
Rekomendowane odpowiedzi