Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kilkadziesiąt
miliardów motogodzin
wyeksploatowany
obiegowo poetycko
zaparował od westchnień
ogłuszony trelami
słowików zakochanych

wypełza na ląd
kusi pomarańczą
srebrnikami w zenicie
wilcze śpiewy budzi
od czasu do czasu
bardziej incognito
reguluje przypływ

wbrew obiegowym
opiniom krytyków
toczy się jeszcze
samozachowawczo

Opublikowano

wypełza na ląd
kusi pomarańczą
srebrnikami w zenicie
wilcze śpiewy budzi
od czasu do czasu
bardziej incognito
reguluje przypływ

wbrew obiegowym
opiniom krytyków
toczy się jeszcze
samozachowawczo

...
i o to chodzi..świetny kawałek
ściskam - Mirka

Opublikowano

Jak przeczytałem raz, postanowiłem drugi raz przeczytać. Później trzeci (tym razem na głos). Jak skończyłem, zrobiłem dokładnie tak: uchhhh.

Moim zdaniem, jeden z lepszych wierszy. Do ulubionych.
Pozdrawiam.
[sub]Tekst był edytowany przez Seweryn Muszkowski dnia 15-09-2003 03:06.[/sub]

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Wiesław J.K.   Dziękuję za serduszko i zajrzenie.
    • @andreas   Teraz wiosna. Rozpoczyna się okres lęgowy. Może się znajdzie gniazdko po jakimś ptaszku, który jesienią odfrunął do cieplejszych krajów.
    • nie spotkałem siły większej od miłości pokusa zdradliwa ciąży grzech na sercu grawitacji siła niepamięcią wsiąka smutku, niczym woda do ziemi, udręka jak kamień u szyi tęsknoty bagażem zatruwa doczesność przed wiecznością klęka tajona pokora niewypowiedzane pełne łez zaklęcia uległość nieskora zaciśnięte zęby morze łez wylane pozornie niewinna prawie nieskalana toczy życie głazem niezłomna uraza lawina spłoszona nierozsądnym krokiem można zamknąć oczy zapomnieć czy zasnąć przykryć niczym puchem ziemią albo śniegiem minione pragnienia idąc życia brzegiem co by spotkać skutek a później przyczynę płaczemy samotni walcząc z bezradnością bo cierpienie krzyżem kładzie się na ziemi brudnej trywialności nie zmyjesz tak jak krwi ciężkich niewidzialnych plam na swoim na sercu otrzeć się o boskość nieszczera modlitwa nawet patrząc śmierci prosto w martwe oczy nie złamiesz zaklęcia oblicze miłości czyste zło tak nie wnika aż do szpiku kości   // dla Koleżanki
    • @Stary_Kredens   Ja póki co nadążam technologicznie bez trudu, ale zawsze byłem w tym temacie dobry.   A co do interakcji z innymi to nie mnie oceniać.
    • Nie ma gorętszego duchowego żaru od złego żartu !    
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...