Michał Ziemiak Opublikowano 22 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 Krew uwolniona z labiryntu żył anielski czerwony krzyż ubrania kiedyś się przydadzą na rekonesans skóra nagim wężom łzawe sztormy oceanom zmysły rynną po skałach pół żartem pół serio Duchy pozamiatały - Danse Macabre galopka w korytarzu Teraz czekam na werandzie transcendencji skrzydlatego księgowego Przekażę mu faktury w białej kopercie (bez znaczka zwrotnego) potrzebne do wystawienia rachunku w Urzędzie Wszem Wszech i Wobec a potem niech tłumaczą mi kruczki niebne - aksjomaty i mam wreszcie spokój
Michał Ziemiak Opublikowano 22 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 Za pomoc przy "tjuningowaniu" ninijeszego pisadła w lokalnym Warsztacie pragnąłbym podziękować Natali aka "zieleń oczu", Jego Alter Ego, a przede wszystkim Jay Jay'owi, który znajomością rzemiosła zrodził nowe oblicze - anielski czerwony krzyż - bajka ;-)> i przekazuję do pożarcia ;-)
zielen oczu Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 czy coś dodać muszę?nie, chyba nie, albo tak bo zachwytów nigdy za wiele :). Więc powiem, że bardzo ładnie, metamorfoza wyszła mu na dobre. To dziś krótko było, bo po co sie rozpisywać. pozdrawiam już całkiem słonecznie zielona i kwitnąca n.
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 cóż ja tu mogę dodać... wiersz podoba się to wiesz :), dzięki za dzięki w 1 komencie, pozdro
Michał Ziemiak Opublikowano 22 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 Witam! Pansy - temat jak widzisz wierszowo już oklepany, a ja starałem się go ująć w trochę bardziej "luźny" sposób - bez patetyczności, bez dzwonów etc. Cieszę się, że własnie tak, wręcz po aotorsku ;-) podeszłaś do tego pisadła! Natalio, Jay - sprawa "rozliczenia" zamknięta ;-))) POZDRAWIAM!
Gość Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 Michale , wyczuwam mądrą ascezę w wierszu a nawet kopalnie Twoich myśli .Ubrałeś w słowa pewien realizm z życia wzięty,użyłeś nietypowych porównań , metafor .Oczywiście plusicho i pozdrowienia :-).
Michał Ziemiak Opublikowano 22 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 Witam! Izo - dziękuję za posmakowanie wiersza, a przede wszystkim za to ostatnie zdanie w nawiasie ;-) Joanno - wielki dzięks za tak wnikliwą analizę - miło się czyta takie komenty ;-) POZDRAWIAM!
Napolion Naparstek Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Temat powielany podobnie jak "labirynt, oceany". Galopka - tak. Reszta zgrabnie ale nie powala. NN
51fu Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 No, to jest najlepszy z Twoich wierszy, jakie dotychczas czytałem. Bardzo mi się spodobał, wstawiam wytłuszczonego plusa. Przede wszystkim ciekawe ujęcie tematu, świeże metafory oraz dystans podmiotu lir. Tematyka w sumie tyle razy poruszana, a jednak Twoi 'skrzydlaci księgowi' to nie kolejna kopia kopii z kopii. Ten powtórny rekonesans, te faktury, te 'kruczki niebne'... Jak na teraz: bez zarzutów. Ukłonami pozdrawiam. // 51fu P.S. Coś mi pachnie 'ulubionymi'...
Michał Ziemiak Opublikowano 23 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Witam! I dziękuję za oba komentarze oraz uważną lekturę ;-) POZDRAWIAM!
Rekomendowane odpowiedzi