Jay Jay Kapuściński Opublikowano 20 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 (słońce bawi się lusterkiem -zające na jeziorze) rozłożył myśli pomiędzy kroplami rosy -słuchając echa którego jeszcze nie ma sznurowana rynna nasiąknęła wodą -prawem dżungli uległa przedawnieniu w przebranych chmurach -wyprzedaż marzeń (szerokiej drogi na końcu świata)
Jego Alter Ego Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 hurra:)) "rozłożył myśli (...)słuchając echa którego jeszcze nie ma" "w przebranych chmurach - wyprzedaż marzeń" najlepsze wg mnie, całość jak najbardziej Jay Jayowska, jak lubię pozdrawiam
Włodzimierz Nabkowski Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Tytuł zapowiada nawiązanie do Alicji w Krainie Czarów i owszem pojawia się tylko niestety za-jęczy, więc nieco na siłę. Zabiegi z echem, rynną i dżunglą wydają mi się chybione. Taki misz-masz. pozdrawiam
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 20 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Martyno, Julio dziękuję za wejście i przychylne komenty :) Włodzimierzu, już pracuję nad 'Śmiercią WWM', też uważam, że akurat ten wiersz najlepszy nie jest, na pewno to jeden z ostatnich tej serii, jeszcze będzie najwyżej kilka. Dzięki za odwiedziny i komentarz. pozdrawiam serdecznie i dziękuję za odwiedziny :)
vacker_flickan Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Wybacz JayJay, ale mnie się to nie składa w całość, nie mogę wskoczyć w tor skojarzeń, nic mi to nie mówi i jestem w kropce, szczerze mówiąc, jeśli idzie o to, co mam myśleć. pozdr
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 20 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 widzisz Vacker Flickan ja zacząłem tą serię gdy jeszcze Ciebie nie było na forum, nie wszyscy rozumieją ten styl, a ja sam podkreśliłem wcześniej, że dla mnie wiersz również że tak powiem nie podchodzi w 100%. Czasami jednak trzeba wyrzucić z siebie zalegające myśli. pozdrawiam Cię serdecznie
vacker_flickan Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hmmm, widzisz JayJay, ja na pewno nie rozumiem tego stylu, a to, że nie było mnie na forum nie znaczy, że nie było mnie na świecie:). Zgadzam się, że trzeba wyrzucić zalegające myśli, ale w moim przekonaniu, w poezji przydaje się, aby te myśli były cokolwiek uporządkowane (w jakikolwiek sposób). pozdr:)
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 20 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 ja starałem się napisać wiersz najlepiej jak umiałem, to chyba dobrze, że w trakcie czytania nie stoi wielka taca z całym objaśnieniem pozdr.
vacker_flickan Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie wątpię, że się starałeś, ja się starałem napisać to, co myślę, to chyba dobrze, że piszę, co myślę, a nie zmyślam pozdr
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 20 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 dziękuję za szczerą opinię, cieszę się, że nie zmyślałeś pozdr
Michał Ziemiak Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Witam! Bardzo "jayjay-owsko" ;-) Tylko cosik mi zgrzyta ta część: "rozłożył myśli pomiędzy kroplami rosy" - nie wiedzeć czemu jakoś odstaje mi od reszty tekstu. Chyba, przez te krople rosy - nadużywałem ich we własnych bazgrołach, naczytałem się ich w 1000 i 1 złych wierszy, więc mogą to być tylko moje głuopty ;-) Apropos fragmentu: "sznurowana rynna nasiąknęła wodą -prawem dżungli uległa przedawnieniu" - moje stanowisko jest a contrario wobec W.B. - jak najbardziej za! POZDRAWIAM!
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 20 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 dziękuję Michale za wejście i koment pozdrawiam
stanislawa zak Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 i ja klubuje szalikowcom pozdrowieńka cudeńkowemu poecie,
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 20 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Stasiu, Pansy dziękuję za komenty :) pozdrawiam ciepło ps. ma ktoś może propozycję modernizacji wiersza??
Włodzimierz Nabkowski Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 ja bym napisał od nowa, jay bardziej spójnie metaforycznie (zobacz jak Alter ładnie buduje takie klimaty) pozdrawiam
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 20 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 nie mam na razie żadnego pomysła... roboty stoją w miejscu. jutro pomyślę jeszcze.pozdr.
Rekomendowane odpowiedzi