Gość Franek K Opublikowano 29 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2021 (edytowane) Poprosił kiedyś deszcz śnieg do tańca, Ten chętnie przystał i wkrótce para Zaczęła razem wirować walca, Wiatr im przygrywał na drzew konarach. W swoich objęciach spletli się czule, Z początku w tańcu prym wodził deszcz. Bębnił kroplami w ziemię z przytupem, - Niech się nasz taniec nazywa ŚNIESZCZ! Śnieg, który lubił tańczyć mięciutko, Powoli, z wdziękiem padał niespiesznie. Swymi płatkami sypiąc cichutko, Z czasem wziął górę nad głośnym deszczem. I to on został wnet wodzirejem, Pewnie prowadzi deszczyk w powietrzu. Śnieszcz się zakończył niepostrzeżenie, Teraz pląsają splątani w ŚNIEŻCZU. Edytowane 30 Listopada 2021 przez Franek K (wyświetl historię edycji)
Gość Franek K Opublikowano 29 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2021 @dot. Dzięki Dot. Tak sobie to wykombinowałem :)
Gość Franek K Opublikowano 29 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2021 @dot. Lubiem tfożyć nowe słowa :)
Marek.zak1 Opublikowano 29 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2021 Świetne, a tworzenie to takie boskie czynienie czegoś z niczego. Pozdrawiam 1
Gość Franek K Opublikowano 29 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2021 @Marek.zak1 Dzięki Marku. Doszedłem do wniosku, że mówienie "deszcz ze śniegiem" albo "śnieg z deszczem" zabiera za dużo energii ;)
Deonix_ Opublikowano 29 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2021 Nigdy nie lubiłam "śnieżczu", ale tak ładnie ich opisałeś, że mi chyba to nielubienie przeszło ;) Pozdrawiam, Deo :) 1
Gość Franek K Opublikowano 29 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2021 @Deonix_ No widzisz. Jak to mówił Maks do Lami w Seksmisji "Jeszcze wile rzeczy polubisz", czy jakoś tak podobnie. Dzięki i pozdrawiam.
Anastazja Sokołowska Opublikowano 29 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2021 Gombrowicz byłby dumny! Podoba mi się! 1
beta_b Opublikowano 30 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Franku, to było specjalnie czy literówki? A wiersz - sam urok. Właśnie pada, ale nie wiem kto prowadzi... bb
beta_b Opublikowano 30 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Franku, to było specjalnie czy literówki? A wiersz - sam urok. Właśnie pada, ale nie wiem kto prowadzi... bb
Gość Franek K Opublikowano 30 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2021 @beta_b Tym razem literówki edycyjne. Dzięki za czujność i za serduszko. U mnie się zaśnieżczyło. Pozdrawiam :) @Anastazja Sokołowska To się cieszę i dziękuję bardzo. Pozdrawiam :)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 30 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2021 Witam - udany bajkowy wiersz - Pozdr. 1
A-typowa-b Opublikowano 30 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2021 @Franek K dobry wiersz :) 1
Gość Franek K Opublikowano 30 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2021 @Waldemar_Talar_Talar Dziękuję panie Waldku i pozdrawiam :) @A-typowa-b Cieszę się :)
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 30 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2021 (edytowane) Gdy tak się czyta ten twój wiersz magiczna chwila chwyta serce I chciałbym na dwór w taniec iść Lecz mróz już w drzwiach za jaja ściska Aż z bólu zalśni się źrenica :D Super magiczny klimat aż się gorąco robi Edytowane 30 Listopada 2021 przez M do K (wyświetl historię edycji)
Alicja_Wysocka Opublikowano 30 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2021 I znowu nie żałuję, że Cię czytałam, Wdzięcznie szafujesz piórem. Ps. Jestem Ala, bez 'pani' Serdeczności :) 1
Nata_Kruk Opublikowano 30 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .... Franku, 'poplusowałam' i zacytowałam Alę W. Tu więcej już pisać nie ma co. Brawo.! Pozdrawiam.
huzarc Opublikowano 30 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2021 @Franek K jakby się nie nazywał, nie lubię takich pląsów, szczególnie na mej twarzy:) pozdrawiam
Gość Franek K Opublikowano 30 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2021 @M do K Dzięki Marcinie, ale to nie erotyk jest ;) @Alicja_Wysocka Cieszę się Alu, że Ci się podoba :) @Nata_Kruk Dzięki Nata. Naprawdę mi miło :) @huzarc Spójrz na to poetycko. Deszcz jest fajny, to dlaczego nie deszcze ze śniegiem lub śnieg z deszczem? Dzięki i pozdrawiam :)
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 30 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2021 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ależ oczywiście, że nie czemu wszyscy wszędzie widzą seks pod wszystkim co napiszę :) Po prostu jakoś widzę ten taniec taki bajkowy. A w bajkach nawet zima jest ciepła. Po takim czytaniu człowiek chce wybiec w śnieżyce ale UPS jednak życie to niejebajka :) Edytowane 30 Listopada 2021 przez M do K (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi