Ten utwór został doceniony przez użytkowników. A-typowa-b Opublikowano 15 Października 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 15 Października 2021 (edytowane) Płyną potoki gwiazd w gniazda prastarych miast. W nich siedzi On i otula maleńką, maleńką, małą ją. Rozkwita świetlista moc w tą tajemniczą noc. Cienka powłoka już ją stanowi, już powoli, powoli. Zasiana wśród prawd. Czysta jak nietknięty raj, w Jego dłoniach rozkwita. autor wiersza a-b Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 20 Czerwca 2024 przez A-typowa-b (wyświetl historię edycji) 10
[email protected] Opublikowano 15 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2021 @A-typowa-b "Światło Boga" niech wiecznie świeci, zapytasz dla kogo? Właśnie dla dzieci. Pozdrawiam A-b, mnie przekonałaś całością. 2
A-typowa-b Opublikowano 16 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2021 @[email protected] Dziekuję :) @A-typowa-b Za czas i polubienie wszystkim dziękuję. 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 16 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2021 Witam zacny wiersz - Pozdr.serdecznie. 2
Leszczym Opublikowano 17 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2021 @A-typowa-b ładne wiersze a-b, aż trudno ich nie lubić :)) Są kunsztowne ::) 2
A-typowa-b Opublikowano 17 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2021 (edytowane) @Waldemar_Talar_Talar Waldemarze miło mi to przeczytać, wiersz napisałam dawno, stanowi on część pewnej historii. Miłej niedzieli . @Leszczym Ożeż Ty, Leszczym, to normalnie rozbój w biały dzień ;), owszem miłe to słowa nawet bardzo :), jednak zdaję sobie sprawę, że do kunsztu to daleko, w lesie jestem hahahaha. Miłego dnia :) Edytowane 17 Października 2021 przez A-typowa-b (wyświetl historię edycji) 2
Leszczym Opublikowano 17 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2021 @A-typowa-b no prawdę powiedziałem, prawdę ;) 2
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 19 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2024 Serce pęka... Łukasz Jasiński
A-typowa-b Opublikowano 20 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2024 @Łukasz Jasiński nie ironizuj :P. 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 20 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2024 @A-typowa-b Sarkazm, ironia i cynizm, nie wspominając już o erudycji, elokwencji i empatii - to cechy ludzi mądrych. Łukasz Jasiński
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 13 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2024 Nektary wyklętych poetów Tak delikatnie płyną potoki gwiazd prastarych miast, miast i miast pełnych gniazd, tak delikatnie płyną potoki gwiazd, a w nich siedzi on i otula, tuli i otula małą: maleńką - ją, a w nich siedzi on i wtedy rozkwita świetlista moc, cicha, tajemnicza i cicha - kulista noc i wtedy rozkwita świetlista moc, cienka powłoka: już - ją powoli, stanowi, powoli do twórczej woli - cienka powłoka: już - ją i zasiana wśród wiecznych prawd i czysta jak nietknięty raj - życiodajny gaj i zasiana wśród wiecznych prawd, tak delikatnie płyną potoki gwiazd prastarych miast, miast i miast pełnych gniazd, tak delikatnie płyną potoki gwiazd... Oto dowód, proszę pani, pani Anno, dowód mojej empatii, oczywiście: tekst jest pani - w sensie formalnym jest to moja skromna interpretacja. Łukasz Jasiński 1
A-typowa-b Opublikowano 15 Października 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Października 2024 @Łukasz Jasiński Pozdrawiam :) 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 15 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2024 @A-typowa-b Dziękuję Łukasz Jasiński
Wiechu J. K. Opublikowano 3 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2025 @A-typowa-b Fajna piosenka. Pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
A-typowa-b Opublikowano 21 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2025 Pewnie, że fajna. Pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi