Lady_Supay Opublikowano 15 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 wmodlona w chrystusa nad łóżkiem dłońmi rozmazuję obrazy z oczu płynie źródło wspomnień ostatnia pamiątka po tobie śpi
vacker_flickan Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 no i smutne, smutne, smutne:( dwuwers na końcu moim zdaniem osłabia przekaz bez niego byłoby porażająco, czyli lepiej wtedy tytuł i „śpi” stanowiłyby klamrę czytelnik by sobie połączył pozdrawiam
Lady_Supay Opublikowano 15 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 Ostatni dwuwers symbolizuje niewinność dowodu i podkreśla dziecięcą naiwność "tezy" ze "źródła wspomnień". pozdr.su
vacker_flickan Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 no to twój wiersz oczywiście:) ale czy naprawdę potrzebne jest podkreślanie tej niewinności? czy ona nie jest jednak oczywista?
Lady_Supay Opublikowano 15 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 Niewinność - owszem, gorzej z naiwnością peelki. :)
vacker_flickan Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 no jak musi to musi co zrobić takie życie (stwierdził vacker odkrywczo i flegmatycznie zapalił papierosa) ;p pozdr
Lady_Supay Opublikowano 15 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 potowarzyszę Ci, pozwolisz? ;) Dziękuję za poświęcony czas :)
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 cieszę się, że wyprowadziłaś z warsztatu, jest świetny w swoim przekazie. trochę ponarzekam ;P... wyrzuciłbym 'twojego' z ostatniego wersu poza tym na plus :) pozdr./Jay
Lady_Supay Opublikowano 15 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 Jay, istnienie to pojęcie względne, a tu chodzi o konkret. Własnie ten dwuwers w całym brzmieniu jest kwintesencją, podsumowaniem całości. Uważam, że wiele, a właściwie najwięcej wynika właśnie z niego. Może się mylę, wszak nie jestem subiektywna. To już druga negatywna dla końcówki opinia. Poczekam na trzecią, która przeważy szalę. Wtedy coś zmienię :) Dzięki, Jay i pozdrowionka ślę su
vacker_flickan Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja uważam, że jeśli zostawić to taki jak jest, albo wyrzucić cały, bo: wywalenie „twojego” spowoduje, że dwuwers straci uzasadnienie całkiem pozdr
Lady_Supay Opublikowano 15 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki, vacker. Najchętniej bym zostawiła jak jest ---> zobaczymy co z tego wyniknie. ciepło su
Włodzimierz Nabkowski Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 "spi" aż prosi się, żeby zamknąć ten wiersz. podoba się. pozdrawiam
Lady_Supay Opublikowano 15 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 Włodku, przeważyłeś szalę. Obcinam. Pozdrawiam ciepło ale oryginał ku potomności niech zostanie o tu: wmodlona w chrystusa nad łóżkiem dłońmi rozmazuję obrazy z oczu płynie źródło wspomnień ostatnia pamiątka po tobie śpi nieświadomy dowód twojego istnienia :)
Lady_Supay Opublikowano 15 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. vacker, miałeś rację :)
vacker_flickan Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. su, a nie mówiłem?;p :)
Lady_Supay Opublikowano 15 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Izis, dziękuję ślicznie. pozdrawiam cieplutko
Lady_Supay Opublikowano 15 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. vacker, Ty skromnisiu! ;) Tak poważnie, nie lubię "a nie mówiłem" (hihihi), ale ---> dzięki :))) mówiłeś, mówiłeś :) su
Agnes Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 hmm.......no i znowu muszę ponarzekać.... początek jest świetny, czytam :wmodlona w chrystusa nad łóżkiem i myślę sobie że coś swietnego się szykuje...ale.... niestety pierwsza myśl podoba mi się najbardziej, dalej jest już jakoś tak...słabiej....nie dobrze gdy wiersz tak się układa, tzn spada...sama wiesz o co chodzi....ja wiem jaki miał być zamysł...wiem....ale proszę przemyśl go jeszcze.... druga myśl :dłońmi rozmazuję obrazy z oczu płynie źródło wspomnień zupełnie do mnie nie przemawia, może jakos zakręć to bardziej, zmetaforyzuj, no nie wiem...cokolwiek:P końcowka całkiem niezła....dla mnie bez śpi...lubię niedopowiedzenia.... no to się rozgadałam....Droga Lady nie gniewaj się na mnie...jakoś ostatnio tak mam:) pozdrawiam Agnes
Piotr Sanocki Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mnie się wydaje pierwotna wersja lepsza. Ja bym to nieco inaczej zapisał: "ostatnia pamiątka po tobie śpi nieświadoma dowodu twojego istnienia" A tak poza tym to ładny obrazek (gratuluję :)). Pozdrawiam serdecznie
Ryszard Andrzej Opara Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 podziwiam Cię! Pozwalasz ludziom wchodzić w butach prosto w duszę! Wypisują androny, nie mając pojęcia, o co Ci chodziło, gdy to pisałaś. Nic nie zmieniaj,my sweet lady...
Rekomendowane odpowiedzi