DrFaust Opublikowano 11 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2021 ƺ Przede mną leciała Nić... Spłodzona w nagim galopie Choć chciałbym i czasem ją skryć, To Jej z zielenią nie stopię... Ni z winem, bo za wczas je pić... ƺ Przede mną spadała Nić... Ta, która zmysły zmieniła Źle, że muszę czasem ją kryć... Bo Ona myśl mą zdobyła - Prawda, z którą nie sposób być... ƺ Przede mną leżała Nić... Lecz los zarżał, rozdał karty Choć próbuję piętno ich zmyć, Krocząc przez chłód rozpostarty, Tylko podniosłem Ją, by znów... Przede mną leciała Nić... 5
Natuskaa Opublikowano 12 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2021 Jest w tym wierszu coś takiego... pewnie to kwestia dobrania klucza, mi pasuje pomimo, że tworzy się w nim koło. Pozdrawiam :) 1
M_arianne Opublikowano 12 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2021 (edytowane) @DrFaust Witam. Nić, czy może tzw. iskra, albo spadająca gwiazda? Pozdrawiam. Edytowane 12 Września 2021 przez Marianna_ (wyświetl historię edycji)
DrFaust Opublikowano 12 Września 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Września 2021 @Marianna_ Witam. Dziękuję za komentarz. Pomysł na ten wiersz wpadł mi do głowy, jak czesałem konie. Patrzyłem jak pojedyncze nitki sierści spadały na ziemię. I tak już zostało - "Nić". 1
Rekomendowane odpowiedzi