Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Sylwester_Lasota Opublikowano 4 Września 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 4 Września 2021 (edytowane) Otwieram oczy, a kłucie w plecach sprawia, że nie wiem czy z łóżka wstanę. Próbuję jednak i nie narzekam, moja samotnia jawi się rajem. Ten ból mi mówi, że jeszcze żyję. Jak mógłbym go więc za to przeklinać? Choć cisza w domu samotnie wyje, nie mam też kogo za nią obwiniać. Za nowy dzień już dziękuję Bogu i choć za oknem jesień zakwita, dzisiaj, jak wczoraj, wiem to na pewno, na żaden spacer wyjść się nie uda. Jednak się cieszę, że przez te szyby, dawno niemyte, w pajęczyn kratkę, chmurzy się do mnie ciężarne niebo... I taka radość przychodzi z czasem. Edytowane 4 Września 2021 przez Sylwester_Lasota (wyświetl historię edycji) 10
Sylwester_Lasota Opublikowano 4 Września 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2021 Myślę, że gwoli uczciwości powinienem to napisać. Wiersz jest odpowiedzią na Wiersz Errora_Errosa Poranek w piekle. Link poniżej:
Marek.zak1 Opublikowano 4 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2021 Świetnie wyszło, a i klimat wychwyciłeś. Nie wiem, czy to anty erros, czy pastisz, czy odpowiedź, ale bardzo mi się podoba, M
Sylwester_Lasota Opublikowano 4 Września 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To była odpowiedź na tamten wiersz. Troszeczkę przerobiona stała się samodzielnym wierszem. Jak do niej doszło? Kto ciekawy znajdzie odpowiedź pod załączonym linkiem. Dzięki Marku serdeczne za obecność :) Pozdrawiam :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 4 Września 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Shh... Wielkie Dzięki. Oczywiście. Ślepy dyslektyk ze mnie. Również :)
Natuskaa Opublikowano 4 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2021 Zabawny wierszyk. Ostatnio wielu ludzi (przynajmniej w moim otoczeniu) narzeka na ból pleców... to jakaś plaga. Uparcie twierdzę, że najlepsze na ból pleców są skłony, choćby się nawet miało zaczynać od skłonu na wysokość kolan. Pozdrawiam :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 4 Września 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To zależy od deformacji. Co jednemu pomaga, innemu może zaszkodzić. A krzywdę w tym przypadku jest sobie bardzo łatwo zrobić. Byłbym wstrzemięźliwy z udzielaniem takich porad bez konsultacji z lekarzem. A że plaga, to fakt. Statyczny, przeważnie siedzący tryb życia, wychodzi nam... plecami :))) Odpozdrawiam :)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 4 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2021 Witam - nie powinna... ale jednak podoba mi sie ta samotnia - Pozdr.
Natuskaa Opublikowano 5 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Lepiej zapobiegać niż leczyć. W jednej z firm w której aktualnie pracuję jest dział na który ostatnio gościnnie się wybrałam, po części szukając urozmaicenia, po części żeby mi nie wygasły szkolenia... nie ważne. Jest to taki dział na którym na dziesięciogodzinną zmianę po dwóch godzinach boli szyja, po trzech okolice łopatek, a pod koniec to w ogóle jest nie ciekawie. Nie było mnie tam od około pięciu miesięcy i z przykrością zaobserwowałam, że ci na górze przestali zatrzymywać proces i puszczać na ekranach zestawy ćwiczeń właśnie rozciągających typu skręty, skłony i takie tam... fakt nie ćwiczył chyba nikt (poza mną :) ) ale była możliwość, jak nie proponowane to ćwiczyć jakieś własne kombinacje. Ludzie zamiast korzystać z takich dobrodziejstw woleli się przejść kilka metrów do znajomego na plotki, albo pogrzebać w telefonie, więc ktoś to ukrócił. Po kilku latach pracy na tamtym dziale są tacy, którzy w szatni zażywają tableteczki, żeby przeżyć kolejny dzień... a i nie jest to praca siedząca. Miłej niedzieli życzę :) 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 5 Września 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2021 @Natuskaa, ja miałem na myśli stan, w którym już boli, czyli gdy nastąpiło przesunięcie dysku lub występuje zwyrodnienie w kręgach. Jeśli chodzi o ludzi zdrowych, to oczywiście masz rację. No i oczywiście każda praca , która wymusza jakieś nienaturalne pozycje lub zmusza do pozostawania przez dłuższy czas do pozostawania w niezmienionej postawie, np. stojącej, obciąża kręgosłup. Problem w tym, że on nie został "zaprojektowany" do pracy w pionie. Ot, taki psikus naszej natury. Wzajemnie :) 1
Antoine W Opublikowano 5 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2021 (edytowane) @Sylwester_Lasota mogę się przyłączyć? Ona Nie otwieram oczu, okien, niczego Sen mam cudowny nie wiem dlaczego… Nie zasłużyłem, niczym, ni czynem I nie mam prawa, ani godzinę Dłużej przy tobie leżeć kochanie Bo mnie zabija to zakłamanie Które pożera duszę i ciało. Bo kłamstwu, zawsze będzie za mało Naszej miłości, czułości, serca. Bo to jest cichy, mściwy, morderca. Tak! Jestem słaby jak dziecko chore… Ona jest… moim dyrektorem! Edytowane 5 Września 2021 przez Antoine W dopisek (wyświetl historię edycji) 2
Sylwester_Lasota Opublikowano 5 Września 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A jednak znalałeś powód do narzekań :))). Myślę, że ten komentarz bardziej pasuje do wiersza error_errosa niż do mojego. Pozdrawiam 1
Antoine W Opublikowano 5 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2021 @Sylwester_Lasota fajna zabawa, pewnym jest, że autor ma dystans i poczucie humoru, to fajny gość. 1
GrumpyElf Opublikowano 5 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2021 @Sylwester_Lasota Podoba mi się wers z brakiem winnego za ciszę. Osobiście jestem bliższa nagradzaniu za ciszę xD Z humorem i dystansem, a pogoda ducha zawsze w cenie.
Gość Opublikowano 6 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2021 @Sylwester_Lasota Dobrze, że jest gdzieś na tym forum jawna przeciwwaga dla mojego marudzenia ;D Chyba nie muszę wspominać, że - jakkolwiek wiersz jest super - całkowicie się z nim nie utożsamiam :P
Sylwester_Lasota Opublikowano 6 Września 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ależ oczywiście, to jest oczywiste. Wszystko przyjdzie z czasem :)))));). Dzięki :) Pozdrawiam
_Marienka_ Opublikowano 6 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2021 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 6 Września 2021 przez Marianna_ (wyświetl historię edycji)
Sylwester_Lasota Opublikowano 7 Września 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Marianna_Długo patrzyłem na ten komentarz niewiele z niego rozumiejąc :)))). Teraz widzę :). Z jednej sugestii pozwolę sobie skorzystać. Dzięki. Pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi