Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Anna_Sendor Opublikowano 30 Lipca 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2021 (edytowane) Widok na podwórze cedzi przez firankę. Z pokoiku na ostatecznym piętrze tak dobrze oglądać. A nogi stare, takie pogniewane, gdy gnie je po schodach, to w dół, to w dół. Kołyszą się fotele bujane, skrzypią jej kołysankę do snu. A tak wytrwałe w tej robocie, że ukołyszą ją wkrótce na amen. Śpij babciu, śpij, mąż ci się przyśni, narwie ci wiśni, gdzie dawno spłonął sad. Edytowane 15 Września 2021 przez Anna_Sendor (wyświetl historię edycji) 9
GrumpyElf Opublikowano 30 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2021 @Anna_Sendor Popłakałam się. Po raz drugi na forum. Jest bez patosu, a jednak tkliwie. Oddałaś niezwykle umiejętnie te ostatnie chwile, bez względu czy to dni, miesiące czy lata. Czas się zawiesza dla takich babć, a z nim obrót wydarzeń. Otaczająca przestrzeń to ten natrętny i najpilniejszy towarzysz. Jaki mądry i piękny wiersz. 1
iwonaroma Opublikowano 30 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2021 Oryginalne rozwiązania słowne - cedzi przez firankę, ostateczne piętro, pogniewane nogi... Całość zatrzymuje i wzrusza 1
beta_b Opublikowano 31 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ładne, jako zaczyn na balladę. 1
Anna_Sendor Opublikowano 31 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2021 @Gosława Dziękuję, Reniu. Dobrego dnia Ci życzę:). @GrumpyElf Jaki mądry i piękny komentarz. Dziękuję, Elfiku:) @iwonaroma Cieszę się, że tak to czytasz. Pozdrawiam Ciepło. @beta_b Masz rację, że ten kawałek może ciągnąć w tę stronę. Dzięki i pozdrawiam.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 31 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2021 Witam - tylko pochwalić wypada - Pozdr.wakacyjnie.
Gość Radosław Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Kolejny przemyśłany i niebanalny obraz przedstawiasz. Jestem jeszcze przy Syzyfce i jej przewrotnym zakończeniu. Tutaj wzbudzasz emocje - od czulości po ból orzstania. Przyprawiasz to refleksją. Jeden moment mi toszkę z technicznego punktu zgrzyta Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. trochę mi się po przecinku język plącze . a może: takie pogniewane, gdy je zgina lub - kiedy je zgina co do słowa "kiedy" mam lekką niepewność, ponieważ spotkałem się z tym, że stosujemy je w pytaniach a nie w zdaniach twierdzących, choć przecież często można spotkać jego użycie w zdaniach bez znaku zapytania. Pozdrawiam serddecznei
Anna_Sendor Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2021 (edytowane) @Radosław Część, Radku. Dzięki za szczegółowy komentarz:) i pokazanie Twojego spojrzenia. PoGNIEwane i GNIE to celowe działanie, także tego nie zmienię:). "Kiedy" ma różne funkcje ( wprowadza pytania,ale też rozpoczyna np. zdania podrzędne, może być i zaimkiem,i spójnikiem- także to zależne od kontekstu). Edytowane 15 Września 2021 przez Anna_Sendor (wyświetl historię edycji)
Czarek Płatak Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2021 I piękny, i poruszający. Dech mi zaparło 1
Anna_Sendor Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2021 @Czarek Płatak Dziękuję bardzo i za czytanie, i za dobre słowa:) 1
Rekomendowane odpowiedzi