Henryk_Jakowiec Opublikowano 29 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2021 Widać, że wiersz nietrafiony bo gdy zero komentarzy dla autora to policzek łezka, która mu po twarzy nieraz spłynie, gdy w zaciszu swoich myśli o utworze zacznie szukać potknięć, które sugerują, że być może trzeba było zmienić tytuł bardziej trzymać się klasyki a w narracji pozamieniać lub wyrzucić słowne szyki, których ciąg ten wiersz zaburza a inaczej odczytany jest dowodem samoistnym - przez krytyków jest olany. 2
Marek.zak1 Opublikowano 29 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2021 (edytowane) Napisz to, co powiedział mój kolega Karol Stopa, że Sabalenka zjebała mecz i będziesz miał tysiące komentarzy. Prosto, niegrzecznie, a prawdziwie:). m Edytowane 29 Lipca 2021 przez Marek.zak1 (wyświetl historię edycji) 1
Nikodem Adamski Opublikowano 29 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2021 @Henryk_Jakowiec Nie jesteś tym, co o tobie mówią. ;) 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 29 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2021 @Marek.zak1 Owszem mogę to napisać lecz wyrzucę epitety bo cham tylko tymi słowy plami się i cześć kobiety. Pozdrawiam :)
Marek.zak1 Opublikowano 29 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To zjebanie dotyczyło meczu i było świętą prawdą i nikt mu nie zarzucił, że tak nie było. 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 29 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2021 @Nikodem Adamski To zagadka, co, do której zawsze będą wątpliwości. bo czy mówią źle czy dobrze zawsze będą dwie sprzeczności. Jedni walą prosto z mostu kiedy trzeba to pochwalą innym razem też uczciwie ciężkim słowem ci dowalą. Drudzy zawsze jednakowo przypudrują, choć nie trzeba lub celowo ci posolą kawę albo kromkę chleba. Pozdrawiam :) @Marek.zak1 Można było jeszcze bardziej zobrazować wydarzenie bo łaciny nie brakuje choć przekleństwo bywa w cenie. Można bardziej i dosadniej młodzież czyta niech się uczy nie wiem, po co lecz przywołam - pańskie oko konia tuczy. Pozdrawiam :) 2
Marek.zak1 Opublikowano 30 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2021 @Henryk_Jakowiec Nie pochwalam tego, ale czasami się wymyka. Pozdrawiam. 1
corival Opublikowano 30 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2021 @Henryk_Jakowiec Pańskie oko konia tuczy, komentarze rozwijają, łatwiej na błędach się uczyć, niż gdy człeka "olewają". Pozdrawiam :) 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 30 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2021 @Marek.zak1 Dla mnie także się wymknęło potoczyło głośnym echem smród pozostał towarzystwo skwitowało to uśmiechem i nikt mnie nie wskazał palcem mówiąc "Grzmot Pierdzący" z prerii choć waliłem niczym działo przewyższając huk baterii. Pozdrawiam :) 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 30 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2021 @corival Kto olewa tego nie wiem tajemnica to wszelako ja do przodu, choć pod górkę radzę sobie, jako tako bowiem myśląc pozytywnie nie stresuję się, bo, po co życia los na plecach dźwigam przez dzień cały no a nocą ja losowi daję szkołę przygniatając go plecami więc relacje wyrównane są i będą między nami. Pozdrawiam :) 1
corival Opublikowano 30 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2021 @Henryk_Jakowiec Słuszne jest Twoje podejście, nie ma sensu się stresować, zawsze się ktoś taki znajdzie, komu nie będzie pasować. Pozdrawiam :) 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 30 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2021 @corival Każdy z nas jest filozofem i własnego życia sterem ja bym chciał na resztę życia by mym domem został erem. Tam bym sobie egzystował nie przejmując się starością i nie tęsknił za urodą za przygodą i radością Pozdrawiam :)
Antosiek Szyszka Opublikowano 30 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2021 @Henryk_Jakowiec Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A ja tęsknię za przygodą i radością wycieczkami teraz siedzę cicho w domu patrząc w niebo między wami czasem wyjdę gdzieś na spacer by nakarmić znów gołębie choć tu w mieście zabronione no bo mandat karny będzie a opodal na trawniku pełno leży już butelek puszki kapsle no i pety nikt nie zbiera a tak wiele tutaj mówi się o śmieciach segregacji i czystości kiedy widzę śmietnik w trawie przewracają się wnętrzności. 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 30 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2021 @Antosiek Szyszka Sami nauczyliśmy gołębie do egzystencji na naszych parapetach, balkonach właśnie je dokarmiając. Za moich młodzieńczych lat gołębie żyjące dziko widywało się na polach. Nazywaliśmy je poluchami. Na niektórych podwórkach przydomowych starsi mieli gołębniki i trzymali w nich gołębie. Ich loty przyciągały wzrok. Dzisiaj patrzymy czy jakiś gołąb nie upstrzy na odzieży. Na trawnikach leżą śmieci niedopałki i butelki o tych małych mówią "małpki" tych jest zawsze wybór wielki. Kto je rzuca? Ja, ty, oni no, bo chyba nie krasnale lub kosmici z galaktyki ich podobno nie ma wcale. Pozdrawiam :) 1
Rekomendowane odpowiedzi