Sylwester_Lasota Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2021 Za @ais https://poezja.org/utwor/194730-możesz-to-powiedzieć-posługując-się-miejscowościami/?tab=comments#comment-2288164 Zakopane Mieszki Wielkie miałem Pod Lasem przyszły Posuchy a po nich Potopy Zimna Woda Strugi Równa Brzegi Wyrwa była Głęboka moje Dobra i Złota zabrała Stara Rzeka w Zacisze Polany znalazła je Marianka Tanecznica Piła nie Spała Wiele Koniec :) Zakopane – miasto w południowej Polsce, w województwie małopolskim, siedziba powiatu tatrzańskiego. Mieszki Wielkie – wieś położona w województwie mazowieckim, w powiecie ciechanowskim, w gminie Ciechanów Pod Lasem – osada położona w województwie świętokrzyskim, w powiecie opatowskim, w gminie Opatów. Posuchy – przysiółek wsi Zielonka w Polsce, położony w województwie podkarpackim, w powiecie kolbuszowskim, w gminie Raniżów. Stanowi samodzielne sołectwo. Potopy – wieś położona w województwie podlaskim, w powiecie suwalskim, w gminie Rutka-Tartak. Zimna Woda (niem. Kaltwasser) – wieś położona w województwie dolnośląskim, w powiecie lubińskim, w gminie Lubin. Strugi – osada położona w województwie mazowieckim, w powiecie sochaczewskim, w gminie Teresin. Równa – wieś położona w województwie łódzkim, w powiecie sieradzkim, w gminie Błaszki założona u schyłku XIII w. Brzegi – wieś położona w województwie małopolskim, w powiecie wielickim, w gminie Wieliczka. Wyrwa – osada położona w województwie kujawsko-pomorskim, w powiecie świeckim, w gminie Świecie. Głęboka – wieś położona w województwie mazowieckim, w powiecie żuromińskim, w gminie Lutocin. Złota – wieś położona w województwie łódzkim, w powiecie skierniewickim, w gminie Głuchów. Dobra – wieś położona w województwie wielkopolskim, w powiecie poznańskim, w gminie Buk. Stara Rzeka – wieś położona w województwie dolnośląskim, w powiecie polkowickim, w gminie Grębocice. Zacisze (niem. Hartha) – wieś w Polsce położona w województwie dolnośląskim, w powiecie lubańskim, we wschodniej części gminy Leśna. Polany – wieś w Polsce położona w województwie mazowieckim, w powiecie radomskim, w gminie Wierzbica. Marianka – wieś położona w województwie mazowieckim, w powiecie gostynińskim, w gminie Gostynin. Taniecznica – osada położona w województwie wielkopolskim, w powiecie gostyńskim, w gminie Piaski, w sołectwie Grabonóg. Piła – miasto w północno-zachodniej Polsce, w województwie wielkopolskim, siedziba powiatu pilskiego. Spała – osada letniskowa w województwie łódzkim, w powiecie tomaszowskim, w gminie Inowłódz. Wiele – wieś kaszubska w Polsce, położona w województwie pomorskim, w powiecie kościerskim, w gminie Karsin, na południowym krańcu Wdzydzkiego Parku Krajobrazowego i nad jeziorem Wielewskim. Koniec – wieś położona w województwie kujawsko-pomorskim, w powiecie włocławskim, w gminie Lubraniec. 7
ais Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2021 @Sylwester_Lasota WoW!!!!! Jestem zachwycona! Przeszczęśliwa! Jak fajnie wyszło! Super zabawa, co nie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Serdecznie pozdrawiam
Antoine W Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2021 @Sylwester_Lasota super - ale przypisy? wierzym ci na słowo :)
8fun Opublikowano 3 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nowymi Rumunkami itp. ;)
Gość Franek K Opublikowano 3 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2021 @8fun Hmm..., a Starych Bułgarek nie ma gdzieś przypadkiem? ;)
Sylwester_Lasota Opublikowano 3 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2021 @Franek K @8fun Jak widać, rozwinięcia tematu rysują się dosyć wyraźnie :))))))))) Pozdrawiam Wszystkich :) 1
iwonaroma Opublikowano 3 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2021 :) nazwy miejscowosci są niekiedy tak odjazdowe... :) Super zabawa :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 3 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki :) Prawda. Trzeba pojeździć trochę palcem po mapie, najlepiej tej wirtualnej :) Również :)
Leszczym Opublikowano 3 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2021 @Franek K tutaj ciągle nam chodzi o Całowanie;) 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 3 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przypisy są dla mnie. Żebym nie zapomniał o czym pisałem ;) Pozdrawiam :) To zależy... jeśli jest taka Boża Wola :) Gorzej, jeśli to tylko Kozia Wola :)))
Gość Franek K Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2021 @Leszczym Co kto lubi, może być tylko oglądanie (albo i co innego) Cyców ;)
Sylwester_Lasota Opublikowano 6 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2021 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ha ha ha A wiecie jaka jest najdłuższa nazwa miejscowości (nie leży w Polsce :))? Praktycznie nikt nie potrafi wmówić jej poprawnie, z wyjątkiem jej mieszkańców :) Edytowane 6 Lipca 2021 przez Sylwester_Lasota (wyświetl historię edycji)
[email protected] Opublikowano 6 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2021 @Sylwester_Lasota Stworzyłeś nowy gatunek wiersza Sylwku - miejscowościówka Lasoty i wcale nie żartuję. Pozdrawiam, zapomniałeś o Lasocinie.
Sylwester_Lasota Opublikowano 6 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To nie ja, jeśli już, to ais. Jeśli nikt tego przed nami nie robił, a całkiem możliwe, że tak/ Pozdrawiam.
[email protected] Opublikowano 6 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2021 @Sylwester_Lasota Ais mówi że rezygnuje z praw autorskich bo my faceci mamy większe prawa... ale mi dadzą po skórze. Trzymaj się, obroń jakby trzeba było. 1
ais Opublikowano 6 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Chyba cię głowa boli. 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 6 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ais, on żartuje, oczywiście :)))))))))))))))))))))))))))))
ais Opublikowano 6 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Seksistowskie, szowinistyczne żarty nie śmieszą mnie.
Sylwester_Lasota Opublikowano 6 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Grzegorzu :))))))))))))))))))), ale narozrabiałeśśśś ;). Kalaj się teraz, a nie uprawiaj spychologię :)))))). Ja tam z a i s nie chcę mieć na pieńku, mogę natomiast próbować rozwijać "gatunek" ;) Pozdrowienia dla Was obojga i ... Pax, pax, pax :) No przecież napisał, że dostanie za to lanie. Łatwo dajesz się prowokować.
Rekomendowane odpowiedzi