Ten utwór został doceniony przez użytkowników. jazzkółka Opublikowano 27 Czerwca 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2021 pierwszy płatek czy wciąż jesteś? czekasz na mnie pod jaworem za zakrętem? drugi czy wciąż myślisz kiedy świat się chowa w ciszy o nas, miły? trzeci płatek czwarty -dziesty i tak wróżę z płatków róży i nic nie wiem ale zapach ciągle niesie mi nadzieję jak rosa rugosa kojącą że jednak różą ci jestem nie kolcem 10
joanna53 Opublikowano 27 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2021 róża najpiękniejszy kwiat ale czasem potrafi ranić, pozdrawiam. 1
Antoine W Opublikowano 27 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2021 @opal ładne, z przyjemnością przeczytałem :) dzięki :) 1
iwonaroma Opublikowano 27 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2021 Fajnie :) Nie wiem tylko, czy róża rugosa ma tu jakieś specjalne znaczenie? (że pomarszczona?) Może rosa muscosa (stulistna:) bo liczysz te płatki...), poza tym po polsku kojarzyć się może z muśnięciem, a rugosa? z rugowaniem ;)) Zdrówka 1
jazzkółka Opublikowano 27 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2021 @iwonaroma Hahaha Świetne skojarzenia, Iwonko Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie, nie o rugowanie, nie o pomarszczoną chodziło, a po prostu - o dziką różę :-) A zresztą... Dla Ciebie wygrzebałam z przepastnej szuflady to wierszydełko - przepraszam za jakość, rymy itepe, ale to były moje raczkujące początki Dziękuję Ci za dociekliwość i pozdrawiam serdecznie! "Pa!miętnik" w sztambuch najpiękniej jak umiem wpiszę się tobie kochany kaligrafując najdroższe mi imię róż girlandami lecz nie szlachetnie dumnymi z kwiaciarnianego zaduchu pięknymi a jednak sztucznymi bez życia snów i zapachu ode mnie miły dostaniesz zwyczajną rosa rugosa co pola i łąki rozpieszcza zapachem aż pod niebiosa bo kiedy mnie już nie będzie a smutek przygnie cię do dna pamiętaj kochany że w świecie jest tyle piękna i dobra 19.06.2018 1
24601_podejdz_tu Opublikowano 27 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2021 @opal piękne, subtelne i kobiece, dziękuję, mnie się podoba i to bardzo, i ta nadzieja na końcu, życzę wszystkiego dobrego! 1
iwonaroma Opublikowano 28 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) ależ piękny wiersz :)) 1
Arsis Opublikowano 28 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2021 @opal to jest bardzo ładne... 1
corival Opublikowano 28 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2021 @opal Pozytywnie wróżbowy wiersz z doskonałą puentą. Pozdrawiam :) 1
Rekomendowane odpowiedzi