Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Antoine W Opublikowano 25 Czerwca 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2021 (edytowane) fale jeżeli uczynki w toń świata człowiek rzuci - fala powróci a jeśli stałeś już w toni, po szyję - fala zabije fala nie musi po świecie cię gonić - sam przyjdziesz do niej nieważne co uczyniłeś jaki szlachetny byłeś - wtedy ona na brzegu znajdzie człowieka, bo... - fala poczeka miliony odbić przemierza toń i choćbyś w górach zamieszkał tchórzliwie uciekał, kluczył - bo to była twoja wina - przyjdzie lawina Edytowane 27 Czerwca 2021 przez Antoine W sugestie :) (wyświetl historię edycji) 8
iwonaroma Opublikowano 26 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2021 Fajne z tą czekającą falą i lawiną... Trochę mi się nie podoba użycie "człek" ... czy tak się jeszcze mówi? 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 26 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2021 Witam - jest w tym wierszu to coś - więc da się lubić - Pozdr. 1
Gość Radosław Opublikowano 26 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2021 Podobnie jak Waldek myślę, że jest to coś. Wiersz zatrzymuje na dłużej. Co do warsztatu, zastanawiam się nad "ona" i " toń świata" Z całości bije serce i przekaż- tego Ci gratuluję. Pozdrawiam.
Gość Franek K Opublikowano 26 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2021 Ciekawy tekst, choć ciut niespójny, a może jednak nie... Skoro byłeś szlachetny i dobry, to i tak masz przechlapane? Może i tak być. To "jak uczyniłeś" osobiście zamieniłbym na "co uczyniłeś".
jazzkółka Opublikowano 26 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2021 @Antoine W ...przyjdzie (la)wina ;-) 1
Antoine W Opublikowano 26 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2021 @iwonaroma trafiłaś w moją rozterkę (z człekiem) ale tak było na tej pożółkłej kartce z szuflady - zmieniłem na człowiek i.... zostawiłem jak było. ale jakoś się nie upieram, może zmienię? @Radosław odpowiem podobnie jak do @iwonaroma - tak to kiedyś napisałem i nie chciałem (za bardzo) poprawiać... widzę niedoskonałości, a jak poprawiam to jest jakby gorzej. @Franek K Tu sam siebie rozumiem, bo odniosłem się do ówczesnego (w moim życiu) zdarzenia. Ale faktycznie, patrząc z boku, jest to trochę "pokręcone" a sam "czepiam się" czasem, jak ktoś tak pisze... (uświadomiłeś mi, że mogłem dać go na "warsztat")
Antoine W Opublikowano 26 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2021 (edytowane) @heks @huzarc dzięki za czytanie :) Edytowane 26 Czerwca 2021 przez Antoine W lol (wyświetl historię edycji)
Annie Opublikowano 26 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2021 Coś jak jak efekt motyla. W sumie to bardzo sympatyczne, że sobie też dziękujesz za czytanie ;) 2
Antoine W Opublikowano 26 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2021 @Annie lol - samo się dodało :)
Antoine W Opublikowano 27 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2021 @Franek K @iwonaroma @Radosław chodziło to za mną i jednak trochę (wasze sugestie) zmieniłem ;) może trochę to za mało, ale dziękuję Wam za uwagi.
Nikodem Adamski Opublikowano 27 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2021 Karmę akceptuję, ale tylko dla zwierząt. Chociaż - ujmując to w filozofię ludową - coś w tym jest. Wiersz podoba mi się stylistycznie.
Antoine W Opublikowano 27 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2021 @Nikodem Adamski lol (a ma straszyć - jak miecz Damoklesa :) ) cieszę się że jednak "coś w tym jest" - dzięki za dobre słowo ;)
corival Opublikowano 28 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2021 @Antoine W Nasze uczynki i decyzje prowokują zdarzenia, które jakoś tam wpływają na nasze życie. Uczynki dobre i złe lubią wracać i to niekiedy w zaskakująco nieprzewidywalny sposób. Czasem niestety lawiną... Dający do myślenia wiersz, jak dla mnie bardzo wieloznaczny. Można byłoby go dopracować, ale sądzę, że i tak jest czytelny. Pozdrawiam :) 1
Antoine W Opublikowano 28 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2021 @corival trochę już, dzięki wam, poprawiłem :)
Rekomendowane odpowiedzi