Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Sylwester_Lasota Opublikowano 20 Czerwca 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2021 (edytowane) raz pewnemu poecie wiersze rozlazły się po świecie z pokoju na parterze wybiegły gorące i świeże poleciały do ludzi by podnosić cieszyć i budzić życie śmigło mu rybką a gdy się z nim żegnał to krzyknął chodźcie tu moje dzieci mówcie jak wam było we świecie stanęły przed nim wszystkie jakieś takie inne nieczyste jeden z głową w bandażach i ręką urwaną bez mała drugi z okiem podbitym i niemal wyrwanym językiem trzeci całkiem pocięty miał być sprośny teraz jest święty kolejny pretendował do sacrum teraz jest konował któryś stanął na głowie coś chciał powiedzieć już nie powie wiele przybiegło boso smrodu brudu błota naniosło pora mi się stąd zbierać wyjęczał poeta c h o l e r a nic z pisania nie wyszło a miała świetlana być przyszłość Edytowane 20 Czerwca 2021 przez Sylwester_Lasota (wyświetl historię edycji) 10
Marek.zak1 Opublikowano 20 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2021 Przewrotne, z dystansem i humorem:). M
Sylwester_Lasota Opublikowano 20 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję serdecznie Marku. To stary wiersz, właśnie odnalazłem go w "szufladzie", tzn. na dysku :). Cieszę się, że się podoba. Pozdrawiam :)
iwonaroma Opublikowano 21 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2021 I wiersze czasem się nie ostaną przed zawirowaniem tego świata... Fajny pomysł :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 21 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Prawda. Dziękuję :)
[email protected] Opublikowano 21 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2021 @Sylwester_Lasota Sylwku piszemy podsumowania, ... a mi ogród zeżarła jedna łania. Pozdrawiam, bliższa ciału koszula, sięgnę chyba do szuflady. 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 21 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czasami warto. Ja po prostu przeglądałem stare pliki, kiedy znalazłem ten tekst. Nie wiem dlaczego nigdy go nie upubliczniłem. Może dlatego, że wydawał mi się niedokończony... dwa ostatnie trójwersy dopisałem wczoraj, żeby go jakoś zamknąć. Również pozdrawiam :) 1
Leszczym Opublikowano 21 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2021 @Sylwester_Lasota Super pomysł na wiersz. Jakież to prawdziwe - piszemy wiersze, opowiadania, teksty itd. itp. przepełniając je przekazem i zazwyczaj pozytywną treścią, a świat jak to świat, a obywatele jak to obywatele, kraje jak to kraje idą swoją zupełnie niewierszowaną drogą. Brawo! 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 22 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki :) Pozdrawiam :) 1
Rekomendowane odpowiedzi