Ten utwór został doceniony przez użytkowników. dach Opublikowano 19 Czerwca 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2021 "Cóż za niefrasobliwość strąciła i mnie w te cierpliwe rejony miłości". Nie pozostawiła mi żadnego innego wyboru, więc wyrwałem kartkę z zeszytu. Napisałem tych kilka trudnych do zapamiętania słów: WŁOSZCZYZNA POMIDORY OGÓRKI CEBULA ZIEMNIAKI PIECZARKI FILETY RYBNE MROŻONE Złożyłem kartkę głęboko w kieszeni i z tą niezniszczalną reklamówką z rossmana wyszedłem na zewnątrz. W ten oto sposób nie po raz pierwszy w tym tygodniu potwierdzam - jestem gotów kochać niepozornie i po cichutku! Jestem gotów niepozornie i po cichutku postradać zmysły z miłości! Jedna pani przede mną i ja, z tym mało przekonującym dowodem miłości ukrytym w kieszeni utknąłem centralnie na wprost plastykowej beczki z kiszoną kapustą, tego wiecznie bijącego, gorącego serca warzywniaka. Okazało się, prawie wszystko jest: WŁOSZCZYZNA POMIDORY OGÓRKI CEBULA ZIEMNIAKI PIECZARKI - Są FILETY RYBNE MROŻONE - Nie ma! A więc nie jestem wiarygodny, idę na drugi koniec osiedla. W kolejce jeszcze dwóch podobnych do mnie z reklamówkami. Żaden nie ma kartki. Tylko ja jeden z tą krępującą i szeleszczącą kartką papieru. Przez chwilę czuję się jakbym mniej kochał, ale to mija. Na całe szczęście mija. FILETY RYBNE MROŻONE - Są! W końcu cała ta moja do ciebie niepozorna miłość spełzła z tej niewygodnej kartki i teraz zjednoczona w niezniszczalnej reklamówce z rossmana. Mogę spokojnie zapalić papierosa. Wracam do domu spełniony, mówię sam do siebie i przez bujne w tym miejscu listowie spoglądam prosto w słońce. Wschodzi z charakterystyczną o tej porze roku ostrością. Za chwilę zajdzie, tuż za naszym domem, niczym szczygieł ukryty w tujach zamilknie. WŁOSZCZYZNA POMIDORY OGÓRKI CEBULA ZIEMNIAKI PIECZARKI FILETY RYBNE MROŻONE - zapisuję na kartce wyrwanej z zeszytu. Z każdym dniem staranniej składam na pół ten skrawek papieru. mojej żonie Łódź, nie tak dawno. 10
w kropki bordo Opublikowano 19 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2021 @Dach Wpadłam tylko na chwilkę, a tu takie cudo. Świetnie się czyta, jaka ulga!!! Dzięki, miłego:)
aniat. Opublikowano 19 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2021 Jakbym widziała mojego męża. Bardzo mi się podoba ten tekst.
heks Opublikowano 19 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2021 Super. Miłość to właśnie te drobne codzienne gesty jak dla mnie
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 19 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2021 Witam - jestem na tak - Pozdr.
Michail Opublikowano 19 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2021 @Dach Jedno jedyne zastrzeżenie. "Zgrzytają", w następujących po sobie zdaniach pod koniec wiersza: "(...) słońce. Wschodzi (...). Za chwilę zajdzie (...)" Zabieram. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Serdeczne i Sobotnie ~ . 1
dach Opublikowano 19 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2021 @Michail Dziękuję i również pozdrawiam.
Sylwester_Lasota Opublikowano 21 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2021 W moim odczuciu troszeczkę za prozowato, ale za to jak ciekawie... Podoba się :) Pozdrawiam. 1
Gość Radosław Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Pchnąłeś poezję w prozę! Coś pięknego. Warto było tu wejść. Wychodzę z pełną reklamówką. Oczywiście tekst można tu i uwdzie podrasować, ale nawet zrobił ogromne wrażenie.
Rekomendowane odpowiedzi