Ten utwór został doceniony przez użytkowników. beta_b Opublikowano 15 Czerwca 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2021 (edytowane) Chciałabym to jeszcze życie do ostatniej kropli wyssać i nacieszyć się sowicie, tym, co dane było dostać. Chciałabym to życie przeżyć: nie zaliczyć, jak egzamin. Smucić, cieszyć, złościć, wierzyć i kochając łez nie dławić. Chciałabym mieć ludzi wokół, brać od innych i pomagać. Jeśli dasz mi boże szansę - z przyjemnością będę działać. Edytowane 18 Grudnia 2022 przez beta_b (wyświetl historię edycji) 10
beta_b Opublikowano 15 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2021 @Miro-sław To prosta rymowanla, może za prosta jak na modlitwę, ale wątpiąc (w trybie stałym) muszę świat upraszczać, aby cokolwiek z niego pojąć. Dziękuję za obecność. bb
Gość Radosław Opublikowano 15 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2021 Widać zażyłość. Pozdrawiam.
Gość Opublikowano 15 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2021 @beta_b modlitwa o to, aby Bóg się nie wtrącał...? Raczej się nie wtrąca ;)
beta_b Opublikowano 15 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2021 @Vanilla Mam znów onkobadania, raczej proszę o jeszcze. Pozdrawiam, bb 1
Gość Opublikowano 15 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2021 @beta_b rozumiem. I mam nadzieję, że w Twoim życiu będzie dużo tych "jeszcze". Pozdrawiam serdecznie :)
corival Opublikowano 15 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2021 @beta_b Jasna i prosta prośba, taka od serca. Pozdrawiam :)
Marek.zak1 Opublikowano 15 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2021 Będzie dobrze, trzymam kciuki, a wiersz super:). M
GrumpyElf Opublikowano 16 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2021 @beta_b Nieistotne w co wierzymy, póki mamy intencje tak czyste jak te w wierszu. Powodzenia.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 16 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2021 (edytowane) Witam - ja też trzymam kciuki za lesze - Pozdr.uśmiechem. Edytowane 29 Czerwca 2021 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji)
[email protected] Opublikowano 16 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2021 @beta_b Poczytać wierszyki czasami i bawić się razem z nami!? Pozdrawiam Betko, jak niedużo nam trzeba aby być szczęśliwymi.
jazzkółka Opublikowano 16 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przewrotna puenta, fajne. :-) Wierszyk też fajny, ale kursywą zaznaczyłam pewne niezręczności w pierwszej zwrotce, które mi zakłócały odbiór. Pozdrawiam. 1
beta_b Opublikowano 16 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2021 @opal zmieniłam ostatni wers wg Twojej sugestii. W pierwszym wersie liczba sylab (8) musi się zgadzać, nie upieram się na zapychadło "to", ale nie mam pomysłu na rozwiązanie. Co do puenty: zabawa słowem i forma negocjacji. Jeśli zamysł "góry" jest, i jeśli jest "góra" w ogóle - to wnioskuję o uniewinnienie, bo mogę się "na dole" przydać. I nie śpieszę się do zmiany statusu. @[email protected] to prawda, wiele nie trzeba by być szczęśliwym. Wystarczy odbić się od mułu. @ais @Waldemar_Talar_Talar @GrumpyElf @Marek.zak1 @corival Dzięki za wpisy. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zwykłe negocjacje ;) jeśli go nie ma, to nic się nie stanie, i tak nic nie mam, jeśli jest - może coś utarguję ;) Spolegliwe czekanie robi z nas ofiary. Pozdrawiam ciepło, dziękując za rozmowy i wsparcie, bb 1
[email protected] Opublikowano 16 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2021 @beta_b Próbowałem wraz od mułu, został bym tam mój bidulu. Pozdrawiam, masz angielskie poczucie humoru Betko.
fregamo Opublikowano 16 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2021 @beta_b Jestem za koleżanko ale... skup się na tu i teraz, bo mamy tylko teraz i tylko w teraz istniejesz będąc częścią całości i całością w samej sobie. Pozdrawiam Pani od balonów. Nadal o Tobie pamiętam choć to już przeszłość czyli projekcja umysłu którego nazbyt często jesteśmy niewolnikami. Udanych lotów. Ps. może czas się spotkać jak będziesz w pobliżu, oczywiście o ile "teraz" na to pozwoli 1
Gość Franek K Opublikowano 27 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2021 @beta_b To w zasadzie antymodlitwa, gdyż prosisz boga by dał Ci spokój. To niezręczne "to" w pierwszym wersie zmienia chyba zamierzony wydźwięk. Może by "jeszcze" zamienić na "moje"? Albo zamienić życie z jeszcze (chyba o to najbardziej Ci chodziło) i zrymować to z nacieszyć. Jeszcze-nacieszy, to w sumie nie taki zły rym. 3maj się Beta.
beta_b Opublikowano 29 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2021 @Franek K tak, w zasadzie to antymodlitwa, będzie jak będzie, byle jeszcze była szansa na cd. I jest, zdaje się. Wyniki ok. Ściskam, bb
Rekomendowane odpowiedzi