jazzkółka Opublikowano 11 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2021 W Jezioraranach czyli opera mydlana za trzy gorsze sitowie fastrygą przytrzymuje jezioru nadgryzione brzegi w oczach mętnieje czas a wbite w rzęsę miecze kosaćców wygrażają Bogu ducha nam winnemu niebu i rozpływa się nad niedoczekaniem moim serce pisane palcem po wodzie którą rozdzielam na ha i dwa o złota rybka nie to zwykły karp jak on z trudem nabieram powietrza wody w usta się na gładkie i wreszcie - odwagi by łuski spadły mi z oczu to z serca kochanie przecież tobie wszystko i tak rybka i karpie diem 7
Anna_Sendor Opublikowano 11 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2021 @opal Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Świetny utwór, a powyższy fragment - bomba! 1
jazzkółka Opublikowano 11 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2021 @Dag Cześć, Daguś :-) witam Cię z Krainy Wielkich Jezior:-) Bo czasem jesteśmy takimi stojącymi wodami polodowcowymi, na raczej dennych terenach morenowych... Pozdrawiam ciepło, Poetyczna Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Anna_Sendor Witaj, bardzo Ci dziękuję za dobre słowo o tym wierszydełku:-) Od jakiegoś czasu podczutuję Twoje komentarze i cenię siebie bardzo Twoją opinię :-) Pozdrawiam serdecznie @Antosiek Szyszka Dzięki, Antosiu, za sugestię, Twoja wersja brzmi ok, ale tytułu nie zmienię. Zostanę jednak przy oczach, rzęsach i - ranach - jeziora, oraz przy zapisie nawiązującym w zamyśle do tasiemca radiowego; a to powtórzenie, jak zająknięcie, ma być, ma brzmieć jak dźwięk starej, zacinającej się, zdartej płyty. Ja również Cię pozdrawiam. :-) @Leszczym Oduśmiecham się :-) 2
Anna_Sendor Opublikowano 12 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2021 @opal Ja Twoją również ;)
Gość Radosław Opublikowano 12 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2021 Potrzebowałem bardzo dużego skupienia, aby zanurzyć się w tym wierszu. Ale tekst powoli się otwiera .Jezioro wydaje być się głębokie. Mylę się ? ;) Po za tym są emocje. A to dużo. Pozdrawiam.
jazzkółka Opublikowano 12 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2021 @iwonaroma Dziękuję, Iwonko, nawzajem :-) Pozdrawiam Cię ciepło Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Radosław Nie mylisz się. "Bul, bul. ból" ;-) Na szczęście nie mój! :-) Bardzo proszę Misię nie doszukiwać tu ałtorki...! ;-) Dziękuję Ci za wizytę i komentarz; pozdrawiam serdecznie
Gość Radosław Opublikowano 12 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2021 @opal Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ależ skąd, przedzieram się przez sitowie ;)
jazzkółka Opublikowano 12 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2021 @Radosław Się wie... czyli przez sito ;-):-)
Rekomendowane odpowiedzi