Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Namiastka wolności

Rekomendowane odpowiedzi

Piękna miła Pani

proszę o namiastkę wolności

poprosiłem grzecznie

nie licząc

a Pani uśmiechem

wspieła się na paluszki

i sprzedała mi

miękki całusek w prawy policzek

zdziwiłem się

zarumieniłem się

nie wiedziałem co mam myśleć

zgłupiałem

ponieważ podziękowałem

miesiąc później

na samą myśl

dziwnie uśmiecham się do siebie.

Edytowane przez Leszczym (wyświetl historię edycji)

@Gosława Reni czepiaj się czepiaj. Ja sobie tak myślę, że oboje zdajemy sobie sprawę z pewnych złożoności ;) Bo na przykład kolację trzeba przygotować, a i nawet dobry seks trudno nazwać niepochamowanym;) W tym wierszyku doszedłem do pewnej konstatacji - czy przypadkiem namiastka wolności nie może być niekiedy czymś piękniejszym w swojej istocie od wolności? 

@[email protected] Grzesiu nic z tych rzeczy. Jaka walka - buziak w policzek? Jaki niedostępny - zdziwił się i z wypiekami na twarzy podziękował. Zresztą na słowo podziękowałem też różnie można spojrzeć;) Doświadczony - bez przesady. Ktoś powie, że dupa i pewnie coś z racji też może w tym być. Myślę, że fakty mogą być jeszcze inne - z jakiś względów pewien peel być może nie wszedł w jakąś zapowiadającą się głębiej relację i już. A sam jej początek był przepiękny w swojej prostocie i naturze;)) Zresztą to tylko wiersz;))

@[email protected] co racja to racja;)) Sprzeczny jestem - raz po Nobla innym razem leciutko po jaką nie wiem zgrywę;)) A wracając do treści wiersza nasze tak zwane nie (kobiet i mężczyzn) może wynikać z tysiąca względów od skrajnie dupowatych po całkowicie nie wiem nadrzędne ;)

@[email protected] Oj tak. Wolność - czymże jest tak naprawdę? Ileż to tekstów powstało na ten temat? Ileż punktów widzenia? Temat, że ho ho. Prawdę mówiąc niekiedy unikam takich tematów, bo są czasem dla mnie zbyt pojemne i rozumiem, że bardzo łatwo się na nich wyłożyć. Najłatwiej mi o taki temat po prostu w ten czy inny sposób zahaczyć, co niniejszym odrobinkę uczyniłem;)